1. yle.fi
  2. Uutiset

Harrastajaelokuville uusi festivaali: "Ei yhtään puhelimella kuvattua ja äkkiä kasaan räiskittyä mukana"

Uusi tapahtuma Kouvola Film Festival haluaa päästää harrastajaelokuvien tekijät töineen parrasvaloihin. Tarjolla on teatterikankaan lumon lisäksi myös mahdollisuus kilpailla.

Kotimaan uutiset
kouvola film festivalin puuhamies sami malmberg istuu voima-teatterissa
Sami Malmberg toteutti vihdoin ideansa Kouvolan filmifestaristaYle / Petri Niemi

Kouvolaan on syntynyt uusi liikkuvan kuvan tapahtuma. Kouvola Film Festival (siirryt toiseen palveluun) syntyi halusta antaa harrastajille ja amatööreille paikka näyttää töitään oikeassa elokuvateatteriympäristössä.

– Olen nuoresta asti tykännyt leffoista ja niitä väkertänyt. Samalla olen miettinut, että miksi Kouvolassa ei ole omaa filmifestivaalia. Keväällä vaimokin patisti ottamaan yhteyttä Kleimolan Piiaan, joka pyörittää Voimateatteria entisen Kino Kouvon tiloissa, kertaa festivaali-idean isä Sami Malmberg.

Syntyi tapahtuma, jossa on myös kilpasarjat lyhytelokuville, musiikkivideoille ja Start Up Reel -töille eli videon osille tai elokuvan tiisereille.

Kilpasarjassa nähdään yhteensä kolmisenkymmentä työtä. Kaikki kisatyöt näytetään sekä lauantaina ja sunnuntaina.

Perjantaina pidetään indie-töiden ilta.

Töistä paistaa huolellisuus

Filmifestaria varten tuli aimo nippu töitä harrastajakentältä.

– Niistä näki, että ovat huolella tehtyjä ja hyvin viimeisteltyjä. Siellä ei ollut puhelimella kuvattuja ja äkkiä kasaan räiskittyjä yhtään, sanoo Malmberg.

Taso on Malmbergin mielestä hyvä.

– Välineiden tekninen kehitys on ollut huimaa. Nyt hyvin pienelläkin panostuksella saa kaluston, jolla pystyy tekemään hyvännäköistä jälkeä, kunhan vain viitsii hioa timanttiaan valmiiksi asti.

Kouvola Film Festivalin puuhamies Sami Malmberg on niukkasanainen festarin tulevaisuudesta, sillä nykyinen tapahtuma ja omat työt ovat teettäneet pitkiä päiviä.

– Sisulla, rakkaudella ja välillä voimien loppuessa raivollakin on menty.

Jos festivaali saa jatkoa, niin Malmbergin mukaan työryhmää ja tukijoiden joukkoa täytyy laajentaa nykyisestä.

Lue seuraavaksi