Ensilumen latu sai hiihtäjät liikkeelle – "Pääsee hiihtämään oikeilla suksilla"

Vuokatissa avattiin ensilumen latu jo 11. kerran tänään lauantaina. Noin kilometrin mittaisella ulkoladulla riitti hiihtäjiä heti aamusta.

urheilu
Hiihtäjä.
Laura Tolonen / Yle

Sotkamon Vuokatissa pääsee hiihtämään ulkoladulla lauantaista lähtien, sillä Vuokatin hiihtotunnelin läheisyyteen on tehty jälleen ensilumen latu (siirryt toiseen palveluun).

– Täällä käy paljon hiihtäjiä ulkomaita myöten, sillä he tietävät jo, että paikat ovat täällä kunnossa. Ladulla käy esimerkiksi kansainvälisiä kilpahiihtäjiä, Vuokatin valmennuskeskuksen johtaja Jyri Pelkonen kertoo.

Avajaispäivänä Oulun Hiihtoseuran kilpahiihtäjät Eero Kukkonen ja Kalle Määttä olivat ehtineet kiertää latua jo puolentoista tunnin verran.

– Tämän ladun takia tänne tulimme päiväseltään käymään. Pääsee hiihtämään oikeilla suksilla ja ottamaan tuntumaa niihin, Määttä kertoo.

Aiempinakin vuosina ladulla käyneet hiihtäjät olivat tyytyväisiä ladun kuntoon.

– Hyvässä kunnossa latu on. Ei läheskään niin mössöinen, mitä ajattelin, Kukkonen toteaa.

– Mukavan tuntuinen latu, viime vuosina tämä ei ole ollut läheskään niin hyvä mitä nyt. Varmaan pakkaset ovat vaikuttaneet siihen, että latu on hyvässä kunnossa, Määttä jatkaa.

Hiihtäjiä ensilumen ladulla.
Laura Tolonen / Yle

Ensilumen latu on tällä hetkellä noin kilometrin mittainen, mutta jo ensi keskiviikkoon mennessä pituutta on arviolta 2,5 kilometriä. Kesän yli on ollut varastoituna latua varten 44 000 kuutiometriä lunta. Latu tehtiin tänä vuonna jo 11. kerran.

Pysyvämpi skicrossrata

Vuokattiin on tiedossa tälle talvelle uusia asioita. Kansainvälisen hiihtoliiton toiveesta tekniikkarinteen läheisyyden on tehty vaativampi laturakenne, jonka yhteyteen on tehty lumetusjärjestelmä. Uusi hiihtolatu palvelee paremmin kilpailutoimintaa.

Lisäksi viime talvena rakennetusta skicrossradasta on tehty pysyvämpi ja Vuokattihallin remontti on viimeistelyä vaille valmis. Halli otetaan käyttöön ensi viikolla.