Iiristiina Varilo Joensuun kaupunginteatterin johtoon

Joensuun kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi on valittu Iiristiina Varilo. Tamperelainen Varilo aloittaa teatterinjohtajana helmikuussa 2016, mutta hän osallistuu jo tänä syksynä ensi vuoden ohjelmiston suunnitteluun.

kulttuuri
Joensuun kaupunginteatterin johtajaksi helmikuusta 2016 alkaen valittu Iiristiina Varilo.
Matti Salmi

Joensuun kaupunginteatteri siirtyy naisen johtoon.

Pohjois-Karjalan Teatteriyhdistyksen hallitus on valinnut teatterin uudeksi johtajaksi tamperelaisen teatteritieteen maisterin Iiristiina Varilon.

Varilo aloittaa virallisesti työnsä helmikuussa 2016, mutta osallistuu jo kuluvan syksyn aikana ensi vuoden ohjelmistosuunnitteluun.

Iiristiina Varilo on 44-vuotias tamperelaistunut teatterinohjaaja. Hän on valmistunut ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2003. Varilo on ollut kiinnityksellä Rovaniemen ja Kemin kaupunginteattereissa. Lisäksi hän toiminut vierailevana ohjaajana muun muassa Jyväskylän, Kajaanin ja Porin teattereissa sekä Teatteri Siperiassa.

Varilo on myös Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit ry:n ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto ry:n hallituksen jäsen.

Teatteriyhdistyksen hallituksen valinta oli yksimielinen. Varilo on koulutuksensa, kokemuksensa sekä haastattelun perusteella hakijoista paras Joensuun kaupunginteatterin johtajaksi.

Kolmas nainen

Iiristiina Varilo on vasta kolmas naisjohtaja nykyisessä Joensuun kaupunginteatterissa. Häntä ennen johdossa ovat olleet Liisa Isotalo ja Sinikka Tossavainen.

Tehtävää haki 24 henkilöä.

Teatteriyhdistys lopetti entisen johtajan, Vihtori Rämän sopimuksen keväällä. Potkujen taustalla oli syntynyt luottamuspula.

Irtisanomista perusteltiin teatterin heikoilla talous- ja katsojaluvuilla.