1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kokemäen jäähallikaupan uusin käänne: Halli sittenkin kaupungille

Hallin ostamisesta suurimman tarjouksen tehnyt venäläistaho ei pystynyt järjestämään rahoitusta. Nyt halli on siirtymässä kaupungin omistamalle yhtiölle.

urheilu
Kokemäen jäähalli
Kati Rantala / Yle

Kokemäen jäähallikaupan omituiset käänteet jatkuvat. Halli on viimeisimmän tiedon mukaan menossa kaupungin omistaman Kokemäen Teollisuuskylä Oy:n haltuun

Jäähallia on havitellut myös venäläinen taho, joka voitti hallista järjestetyn huutokaupan 275 000 eurolla. Konkurssiin keväällä menneen jäähalliyhtiön pesän osakkaat kuitenkin olisivat myyneet hallin heti kaupungin yhtiölle 192 000 eurolla. Syynä oli pelko, että halli vietäisiin Kokemäeltä muualle.

Venäläinen raha viivästyi

Konkurssiasiamies ei hyväksynyt menettelyä vaan vaati pesänhoitajaa myymään hallin eniten tarjonneelle venäläistaholle. Venäläiset eivät kuitenkaan pystyneet järjestämään rahoitusta ajoissa.

Venäläistaho pitää kaupungin toimintaa epäreiluna. Pesänhoitaja sanoo, että venäläisillä olisi ollut mahdollisuus saada halli itselleen.

– Olisin mielihyvin ottanut venäläisenrahan vastaan, pesänhoitaja Harri Peltonen sanoo.

Kaupungin omistamalla yhtiöllä on aikaa kuun puoliväliin maksaa hallista lupaamansa summa, 192 000 euroa. Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Satakunnan Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi