1. yle.fi
  2. Uutiset

Ranskan junaiskun sankaria puukotettiin Kaliforniassa

Lähde kertoo uutistoimisto AFP:lle, että yhdysvaltalaissotilas Spencer Stone yritti ilmeisesti suojella naista, joka joutui miesjoukon ahdistelemaksi baarin edessä. Elokuussa hän osallistui junahyökkääjän taltuttamiseen Ranskassa.

Ulkomaat

Ranskalaisjunassa elokuussa ammuskelleen miehen taltuttamiseen osallistunutta yhdysvaltalaismiestä on puukotettu Kaliforniassa.

23-vuotiasta yhdysvaltalaista sotilasta Spencer Stonea puukotettiin Sacramentosssa, kun hän oli lähdössä baarista ystäviensä kanssa ja joutui tappeluun miesjoukon kanssa. Nimettömänä pysyttelevän lähteen mukaan Stone yritti ilmeisesti suojella naista, joka joutui miesjoukon ahdistelemaksi baarin edessä. Tiedossa ei ole, oliko nainen Stonen seurassa.

Stone sai useita puukotushaavoja ylävartaloonsa, ja hänet kiidätettiin läheiseen sairaalaan. Hänellä ei ole hengenvaaraa, mutta vammat ovat vakavia.

Poliisin mukaan tapaus ei liity mitenkään terrorismiin tai elokuiseen junaiskuun Ranskassa. Tuolloin Stone ja kaksi hänen ystäväänsä osallistuivat junahyökkääjän taltuttamiseen. Stone sai välikohtauksessa syviä viiltohaavoja.

Stone ja hänen ystävänsä palkittiin sankaruudesta Ranskan korkeimmalla kunnianosoituksella.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi