1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. elokuvat

Kuolemistaan kuuluisa Game of Thrones -tähti: En etsi osia, joissa minut tapetaan – video

Game of Thronesista ja Taru Sormusten herrasta tuttu Sean Bean on tottunut kuolemaan rooleissaan niin usein, että siitä on tullut vitsi. Uudessa Yksin Marsissa -elokuvassa näyttelevä Bean nauttii nykyään enemmän hengissä selviävistä hahmoista.

elokuvat
Sean Bean

Game on Thronesin Talvivaaran lordi, Taru Sormusten herrasta -trilogian Boromir ja 007 ja kultainen silmä -elokuvan pahis ovat Sean Beanin tunnetuimpia rooleja. Ridley Scottin uudessa avaruuselokuvassa Yksin Marsissa Bean nähdään jälleen tutunoloisessa roolissa, johtamassa joukkoa ja suojelemassa omiaan. Tällä kertaa hän on Nasan Mars-tehtäväjohtaja, joka yrittää pelastaa Marsiin yksin jääneen astronautin.

– Kai kuulun tiiminjohtajien tiimiin! Näyttelen hahmoja, joiden täytyy tehdä päätöksiä, niin kuin hahmoni Yksin Marsissa -elokuvassa täytyy tehdä. Roolihahmoillani on periaatteita, sanoo Bean Ylen haastattelussa.

Game of Thrones on tunnettu hahmojensa päiden pudottamisesta. Fantasiasarjan päähenkilönä aloittanut ja ensimmäisen kauden päätteeksi mestatuksi joutunut Sean Bean on tottunut roolihahmojensa kuolemaan. Tilastot kertovat, että noin kolmannes Beanin hahmoista on joutunut surman suuhun.

Mitä mieltä Bean on ainaisesta kuolemasta?

– En etsi osia, joissa minut tapetaan. Näyttelen nykyään myös rooleja, joissa selviän hengissä. Se on mukavaa!

– Olen näytellyt usein konnaa ja tietysti sellaisten hahmojen hengissä selviämisen mahdollisuudet ovat hyvin vähäiset, tuumii Bean.

Näyttelijän legendaariset hahmot eivät helpolla unohdu.Yksin Marsissa -elokuvan käsikirjoittajat leipoivat tarinaan Taru sormusten herrasta -vitsin Beania varten. Nasalaisten kokous saa elokuvassa koodin Elrond. Tolkienin tarinassa Elrondin neuvosto oli salainen neuvonpito, jossa päätettiin sormuksen kohtalosta. Beanin Taru sormusten herrasta -roolihahmo otti osaa kokoukseen.

– Vitsi oli käsikirjoituksessa alun perin ja se pysyi siellä. Se oli todella hauskaa. En ole tehnyt aikaisemmin mitään tuollaista. Minä vain kuuntelin juttua, en oikein tiennyt, miten siihen pitäisi reagoida. En viitsinyt pröystäillä sillä, joten menin vaan mukana. Se oli hyvin epätavallinen tilanne, nauraa Bean.

Lue seuraavaksi