Räppiä, sketsihahmoja ja selfieitä – tätä kaikkea Pirkanmaalla tapahtuu syyslomalla

Mitä tehdä syyslomalla? Kokosimme Pirkanmaan tapahtumat lapsille ja nuorille yhteen pakettiin.

syysloma
Lasten jalkoja
Kia-Frega Prepula / Yle

Pirkanmaan koululaiset pääsevät pian kirmaamaan ansaitulle syyslomalle. Sen kunniaksi lapsille ja nuorille järjestetään ympäri maakuntaa monenlaisia tapahtumia ja leirejä.

Ohjelmassa on tuttuun tapaan yönuokkareita, uintia, leivontaa ja erikoiskierroksia museoihin, mutta tarjontaan mahtuu myös selfieistä inspiraationsa ammentava valokuvauskurssi ja värikuulasotaa.

Poimimme viikon 42 mielenkiintoisimmat tapahtumat Pirkanmaalta. Lisäksi listasimme kaikki kaupunkien ja kuntien verkkosivuilta löytyvät vinkit syysloman viettoon.

Apua riimittelyyn ja koodaukseen

Tiistai-iltana Tampereen Monitoimitalo 13:ssa kynät sauhuavat ja suut käyvät kovaa tahtia, kun RapFactory auttaa nuoria rap-artisteja kirjoittamaan tekstejä ja saattamaan sanoitukset valmiiksi kappaleeksi asti. Nuoria ohjaamassa on rap-artisti Haamu.

Tampereella myös Annalan klubilla syyslomaa vietetään rap-musiikin parissa. Torstai-iltana klubin lavalle nousevat Output from Thoughts, Peksu ja Kuja.

Jos koodirivit kiinnostavat rap-riimejä enemmän, kannattaa suunnata joko Toijalaan Akaan pääkirjaston robottien ohjelmointikurssille tiistaina tai Tampereen Monitoimitalo 13:n Minecraft-koodauspajaan viikon aikana. Koodauspajassa ohjelmoinnin saloihin voi perehtyä koko viikon ajan.

Heittäydy sketsihahmoksi

Lempäälän Kulttuurikeskus PiiPoossa pääsee syyslomalla kokeilemaan rajojaan. 4–13-vuotiaille järjestetään syysloman aikana esimerkiksi sketsihahmo- ja sirkuskursseja.

Ruovedellä taas alkaa matalan kynnyksen näyttelijätyön kurssi, jolla yläasteelaiset ja lukiolaiset voivat kokeilla taitojaan. Kurssi jatkuu kahtena muuna viikonloppuna loka-marraskuussa.

Paikkoja voi vielä kysellä

Osaan syysloman leireistä ja tapahtumista on ollut ennakkoilmoittautuminen, joka on monessa paikassa jo päättynyt. Paikkoja kannattaa silti tiedustella suoraan järjestäjiltä.

Esimerkiksi Nokialla Pirkan opiston kursseilta voi vielä kysyä vapaita paikkoja, vaikka ilmoittautumisaika on mennyt jo umpeen. Ainakin helmikoru- ja valokuvauskurssilla on vielä tilaa, opistosta vinkataan.