Hyppää sisältöön

Kahdessa elintarvikkeessa havaittu ilmoittamatonta soijaa

Tuotteet ovat nimeltään "Schnitzer luomu gluteeniton täysjyvämaissipasta" ja "Gluteeniton maailma Luomu kastikesuuruste". Ne voivat aiheuttaa allergisen reaktion, jos on soijalle allerginen, Evira toteaa.

Kahdessa elintarvikkeessa on havaittu ilmoittamatonta soijaa, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tiedotteessaan. Eviran mukaan soijaa on tuotteissa pieniä määriä, mutta siitä ei ole mainintaa pakkausmerkinnöissä.

Tuotteet saattavat aiheuttaa allergisen reaktion niille, jotka ovat soijalle allergisia, virasto toteaa.

Molemmat tuotteet on valmistettu Saksassa. Toinen on nimeltään "Schnitzer luomu gluteeniton täysjyvämaissipasta" ja toinen "Gluteeniton maailma Luomu kastikesuuruste".

Eviran mukaan edellisessä takaisinveto koskee erää, jonka parasta ennen -merkintä on 3.4.2017 ja joka on ollut myynnissä K- ja S-ryhmän myymälöissä syyskuun 24. päivästä saakka. Jälkimmäisessä erän parasta ennen -merkintä on 8.6.2016 ja sitä on myyty ruokakaupoissa ja Oriolan verkkokaupassa toukokuun 25. päivästä asti.

Virheelliset tuotteet neuvotaan palauttamaan ensisijaisesti ostopaikkaan tai osoitteeseen Oriola, tuotepalautukset, Orionintie 5, 02200 Espoo. Pakkauksesta tulee ilmetä tuotteen päiväys tai eräkoodi.

.
.