1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Uusi ilmiö Pietarsaaressa: kannabiksen poltto levinnyt uskonnolliseenkin yhteisöön

Kannabiksen käyttö on lisääntynyt Pohjanmaalla Pietarsaaren seudulla. Poliisin mukaan uutta on se, että esimerkiksi kymmenkunta lestadiolaisnuorta on jäänyt kiinni kannabiksen poltosta. Se ei ole koko kuva, vaan lisää on poliisin mukaan tulossa tutkintaan.

ilmiöt
Kannabissätkää kääritään.
Yle

Vanhempi rikoskonstaapeli Kaj Nyman Pohjanmaan poliisista on huolissaan Pietarsaaren nuorisosta. Kannabiksen poltto on yleistynyt parin viime vuoden aikana varsinkin 18-25 vuotiaiden keskuudessa. Myös alaikäisten määrä on kasvussa. Lestadiolaisnuorten kannabiksen käyttö on uutta, mutta ei hämmästytä poliisia.

– Ongelma löytyy joka paikasta. Lestadiolaisliike on yhteisö, jossa on paljon nuoria ja kannabiksen käyttö leviää helposti kaverilta kaverille.

Poliisi uskoo valtaosan nuorten polttamasta kannabiksesta olevan peräisin kotiviljelmiltä, joita tänäkin vuonna on löydetty 20-30 Pohjanmaan poliisin alueelta.

– On mahdollista, että kannabista myös tuodaan Pietarsaareen, Nyman sanoo.

Poliisi kehottaa vanhempia ottamaan selvää kannabiksesta. Asiasta ei kannata vaieta.

– Lapset ja nuoret usein luulevat, että kannabiksen käytöstä ei ole mitään haittaa. Tarvitaan tietoa ja keskustelua, Nyman korostaa.

Asiasta kertoi ensin Kyrkpressen-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi