Venäjä kertoo iskeneensä 60 kohteeseen Syyriassa – Isis kuitenkin etenee

Isis on ottanut haltuunsa useita kyliä Aleppon lähettyviltä, kertoo oppositiohenkinen Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Ulkomaat
Kuvakaappaus Venäjän puolustusministeriön videolta. Venäjän mukaan kuvassa näkyy ilmaisku Isisin asemia vastaan Syyriassa 8. lokakuuta 2015.
Kuvakaappaus Venäjän puolustusministeriön videolta. Venäjän mukaan kuvassa näkyy ilmaisku Isisin asemia vastaan Syyriassa 8. lokakuuta 2015.Venäjän puolustusministeriön lehdistöosasto / EPA

Venäjä kertoo iskeneensä 60 terroristikohteeseen Syyriassa viimeisen vuorokauden aikana. Venäjän puolustusministeriön mukaan se on tuhonnut ääri-islamistisen Isis-järjestön ammusvaraston lähellä Aleppoa ja koulutuskeskuksen Latakian maakunnassa, kertoo uutistoimisto Tass.

Puolustusministeriön mukaan ilmaiskuissa on kuollut kaksi korkea-arvoista Isisin komentajaa ja noin 100 kapinallista. Se kuvailee kapinallisten tappioita merkittäviksi ja sanoo, että näiden on pakko vaihtaa taktiikkaansa.

Isis on kuitenkin ottanut haltuunsa useita kyliä Aleppon lähettyviltä, kertoo oppositiohenkinen Syrian Observatory for Human Rights -järjestö. Kylät ovat olleet muiden kapinallisryhmittymien hallussa, mutta Isis lähestyy myös hallituksen asemia. Se on vain muutaman kilometrin päässä niistä.

– Isis ei ole koskaan ollut näin lähellä Aleppon kaupunkia, ja nyt se on edennyt pisimmälle kohti Aleppoa, Abdel Rahman Syrian Observatory for Human Rightsista kuvailee.

Järjestön mukaan Isis on noin kymmenen kilometrin päässä Aleppon pohjoislähiöistä. Syyrian armeijan riveissä palveleva Mozzafar kertoo uutistoimisto AFP:lle, että siviilit ovat alkaneet siirtyä Aleppon pohjoisosista etelään väkivallan pelosta. Mozzafarin mukaan armeija ei kuitenkaan pelkää lähestyviä kapinallisia.

– Venäjän armeija ja koneet suojelevat meitä, Mozzafar sanoo AFP:lle.

– Uskomme, että Isis on tarpeeksi fiksu ollakseen hyökkäämättä Syyrian armeijan kimppuun, koska Venäjän reaktio olisi valtava.

Lähteet: Tass, AFP, Reuters