Baijeri uhkaa vetää Saksan hallituksen oikeuteen pakolaisista

Saksalaislehti Bild kertoi maanantaina, että Saksan viranomaisten uusin arvio maahan tänä vuonna saapuvien turvapaikanhakijoiden määrästä on 1,5 miljoonaa

turvapaikanhakijat
Nämä pakolaistytöt saapuivat Münchenin asemalle 7. syyskuuta 2015.
Nämä pakolaistytöt saapuivat Münchenin asemalle 7. syyskuuta 2015.Andreas Gebert / EPA

Baijerin osavaltio uhkaa haastaa Saksan liittotasavallan hallituksen oikeuteen, mikäli se ei välittömästi rajoita turvapaikanhakijoiden tuloa Saksaan. Baijeri on Saksan eteläisin osavaltio, ja sen pääkaupunki München on ottanut vastaan vilkkaimpina päivinä yli kymmenentuhattakin pakolaista.

Baijerin sisäministeri Joachim Herrmann kertoi aikeista haastaa Saksan hallitus perustuslakituomioistuimeen aluehallituksen kokouksessa Münchenissä perjantaina.

– Mikäli EU:n Dublinin ja Schengenin sopimuksia ei välittömästi aleta noudattaa, Saksan hallituksen on päätettävä pakolaisten käännyttämisestä rajalta, Herrmann vaati.

Hermann edustaa liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraattisen puolueen (CDU) baijerilaista sisarpuoluetta CSU:ta. Ne ovat hallituskumppaneita.

Saksalaislehti Bild kertoi maanantaina, että Saksan viranomaisten uusin arvio maahan tänä vuonna saapuvien turvapaikanhakijoiden määrästä on 1,5 miljoonaa, kun aiemmin arviot liikkuivat 800 000 ja miljoonan välillä.

Lähteet: Reuters