"Kaikilla on suuri halu auttaa" – Kajaanilaiset ja maahanmuuttajat kohtaavat tapahtumassa

Kajaanin Nuorkauppakamarin järjestämälle kajaanilaisten ja maahanmuuttajien yhteiselle tapahtumalle on selvästi tilausta.

Kajaani
Lapsi.
YLE Keski-Suomi

Kajaanin Nuorkauppakamari järjestää yhdessä lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa KAMU-iltapäivän (siirryt toiseen palveluun) eli tapahtuman kantaväestölle ja maahanmuuttajille.

– Kyseessä on kohtaamistapahtuma, jolle oli selvästi tilausta. Esimerkiksi kaikki yhteistyökumppanimme lähtivät innolla mukaan, ja kaikilla on suuri halu auttaa. Meille yhteiskuntavastuu on suuri asia nuorkauppakamaritoiminnassa, puheenjohtaja Minna Haataja kertoo.

KAMU-iltapäivä on nimestään huolimatta kaikille suunnattu koko perheen tapahtuma, jonka yhtenä kohderyhmänä ovat turvapaikanhakijat. Tapahtuman ohjelmistossa on muun muassa erilaisia aktiviteetteja, elävää musiikkia sekä ruokatarjoilu.

Yhteistyökumppaneita nuorkauppakamari on lähestynyt siitä näkökulmasta, että jokainen tuo tapahtumaan oman panoksensa.

– Esimerkiksi ruokatarjoiluun sekä ohjelmapuolelle on tarvittu yhteistyökumppanuuksia. Jokainen yhteistyökumppani on itse määritellyt yhdessä meidän kanssamme, miten he voisivat osallistua tapahtumaan. Tämä on varmasti huomattavasti madaltanut kynnystä osallistua, Haataja mainitsee.

Wanhalla Vesilaitoksella tiistaina klo 15–18 pidettävässä tapahtumassa ovat mukana muun muassa Kajaanin evankelis-luterilainen seurakunta, KAO:n YritysAmis, Kainuun Nuotta ja Kajaanin kaupunki.