Aleksi Valavuori on Suomen ensimmäinen kansallistwiittaaja

Aleksi Valavuoren kielenkannat soivat milloin missäkin, mutta varmimmin hänet tavoittaa Twitteristä. Kansallistwiittaajan viitta puettiin Valavuoren ylle Aleksis Kiven päivänä Turussa.

Aleksi Valavuori
Aleksi Valavuori.
Aleksi Valavuori.Sannimari Lehtilä / Yle

Wikipedia (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että Aleksi Valavuori on julkisuuden henkilö ja liikemies. Niiden lisäksi hän on monessa mukana oleva sporttimies, pian tuplaisä ja ennen kaikkea twiittaaja.

Viimeisin toi miehelle kansallistwiittaaja-nimityksen. Valavuori on vajaan kolmen Twitter-vuotensa aikana twiitannut yli 50 000 kertaa. Seuraajia hänellä on yli 83 000.

Nimitys tehtiin Aleksis Kiven päivänä, joka sattuu olemaan myös Aleksi Valavuoren nimipäivä. Nimitys suoritettiin Twitterin hengessä eli rajoitetusti: Valavuori oli ainoa ehdokas t(w)ittelin saajaksi ja valinnan suoritti yhden hengen raati.

Raati pyysi Valavuorta kirjoittamaan minuutin kestävän puheen somettavalle kansakunnalle. Puhe kuultiin suorana Yle Radio Suomen Suomikierroksella. Koska Valavuori todisti twiittaamisen lisäksi myös osaavansa puhua somettavalle kansalle, hänet nimettiin heti puheen päätyttyä Suomen ensimmäiseksi kansallistwiittaajaksi.

Valavuori otti nimityksen vastaan nöyrän kiitollisena. Silmäkulmassa saattoi kimmeltää liikutuksen kyynel. Tai sitten se oli se pikku pakkasviima.

Valavuori kertoi nimityksestään heti Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Kansallistwiittaaja Aleksi Valavuoren puhe somettavalle kansakunnalle:

Kansalaiset, Medborgare.

Elämme aikaa, jossa negatiivisuudesta on tullut liian näkyvä elementti. Kun kahlaan päivittäin läpi mediaa ja sosiaalisia kanavia, valtaa negatiivisuus verkkokalvoni. Miksi suurin osa otsikoista on negatiivisia? Onko todella niin, että maailmassa on enemmän pahaa kuin hyvää? Onko todella niin, että valtaosan elämässä tapahtuu enemmän huonoja kuin hyviä asioita. Ei voi olla niin.

Sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla negatiivisuudesta on tullut tykkäysmagneetti. Paras vittuilija kokee saavansa huomiota ja olevansa nimettömän kentän kuningas, vaikka todellisuudessa hän on suurin häviäjä. Ennen internetiä loka piti heittää naamatusten, se sentään vaati rohkeutta.

Seuraavalla kerralla kun olet työstämässä negatiivista klikkitykkäysmagneettia tai repimässä jonkun haavoja auki, mieti vielä uudestaan. Mieti, saisitko sittenkin luotua positiivisen tykkäysmagneetin. Tiedän, se on paljon haastavampaa, mutta kokeile edes. Usko itseesi. You can do it!

Seuraavan kerran kun annat palautetta, mieti voisiko palaute sittenkin olla positiivista. Aloita vaikka siitä, että annat yhden positiivisen palautteen joka päivä. Pienillä sanoilla voi olla suuri merkitys, ei vaan lähimmäiseesi, mutta myös sinuun itseesi.

Olen puhunut. Jag har talat.

Puhe kuullaan uudelleen kansallistwiittaajan itsensä lukemana Turun Radion aamulähetyksessä maanantaina 12.10. klo 9 jälkeen.