1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

Jotain rajaa -mielenosoitus täytti Narinkkatorin Helsingissä

Poliisi varautui tiukin turvatoimin rajojen sulkemista vaativien ja vastamielenosoittajien mielenosoitukseen Helsingissä. Muutaman sadan ihmisen joukkoa kaitsi kymmeniä poliiseja.

Mielenosoittajia Jotain rajaa -mielenosoituksessa Narinkkatorilla Helsingissä lauantaina.

Rajojen sulkemista vaatineet ihmiset ovat osoittaneet mieltään Helsingin Kampissa Narinkkatorilla. Mielenosoitukseen osallistui muutama sata ihmistä.

Homma Forumin järjestämä tilaisuus sujui rauhallisesti.

Samalla torilla on ollut myös vastamielenosoittajien joukko. He kertovat vastustavansa yleisesti rasismia. Omien sanojensa mukaan he eivät olleet paikalla vastustamassa Homma Forumia tai perussuomalaisia.

Mielenosoittaja Ei rsasismille -mielenosoituksessa Helsingissä..
Vastamielenosoitukseen Helsingin Kampissa osallistunut nainen kertoi saapuneensa paikalle, koska haluaa vastustaa rasismia ja fasismia.

Mielenosoittajien lisäksi paikalla oli kymmeniä vahvasti varustautuneita poliiseja ja poliisiautoja. Poliisi piti visusti vastamielenosoittajat erillään rajojen sulkemista vaatineista ihmisistä.

Poliisin mukaan Jotain rajaa -mielenosoitukseen otti osaa noin 250 ihmistä ja vastamielenosoitukseen noin 150. Vastamielenosoittajista osa oli naamioitunut.