Tanskalainen eläintarha aikoo leikellä leijonan palasiksi julkisesti

Leijonan ruhon paloittelun tavoitteena on opettaa anatomiaa yleisölle. Vastaavanlaisia tapahtumia järjestetään toisinaan tanskalaisissa eläintarhoissa.

Ulkomaat
Leijonia heinikossa Etelä-Afrikassa.
Leijonia heinikossa Etelä-Afrikassa.Gernot Hensel / EPA

Tanskan keskiosassa sijaitseva Odensen eläintarha suunnittelee leikkelevänsä palasiksi leijonan ruumiin yleisölle avoimessa tapahtumassa.

Odensen eläintarhan mukaan tilaisuuden tarkoituksena opettaa leijonan anatomiaa ihmisille. Eläintarha on järjestänyt vastaavanlaisia julkisia eläinten leikkelytilaisuuksia jo 20 vuoden ajan.

– Emme paloittele eläimiä huvin vuoksi. Uskomme tiedon jakamiseen. On tärkeää, että eläimiin ei liitetä ihmisten ominaisuuksia, joita niillä ei ole, Odensen eläintarhassa työskentelevä Michael Wallberg Sørensen sanoo.

Leikeltävä naarasleijona lopetettiin vuoden ikäisenä yhdeksän kuukautta sitten, koska eläintarhassa oli liikaa kissaeläimiä. Leijonan ruhoa on siitä saakka pidetty pakastimessa.

Leijona on määrä paloitella ensi viikon torstaina, jolloin on koululaisten syysloma. Päiväkoti- ja kouluryhmät osallistuvat usein vastaavanlaisiin eläinten ruumiiden leikkelytilaisuuksiin Tanskassa.

Tilaisuutta on vastustettu jonkin verran, mutta pääosin se on otettu vastaan hyvin. Monet tanskalaiset ovat lähettäneet myönteisiä kommentteja asiasta Odensen eläintarhan Facebook-sivuille.

Lähteet: AP