Presidentti Ronald Reaganin hengen pelastanut salaisen palvelun agentti on kuollut

Parr oli kuollessaan 85–vuotias. Hän kuoli sydämen vajaatoimintaan.

Ulkomaat
Ronald Reaganin murhayritys maaliskuussa 1981.
Yhdysvaltain presidentti Ronald Reagan haavoittui salamurhayrityksessä vuonna 1981.AP

Yhdysvaltain salaisen palvelun agentti Jerry Parr on kuollut. Hän tuli tunnetuksi auttaessaan pelastamaan presidentti Ronald Reaganin hengen murhayrityksen yhteydessä vuonna 1981.

Salamurhaa yrittänyt mies ampui kohti Ronald Reaganin saattuetta Washingtonin Hilton-hotellin luona. Laukaukset kuultuaan Agentti Parr syöksyi presidentin luokse ja työnsi tämän turvaan luodinkestävään limusiiniin.

Kun saattue lähti liikkeeseen, Parr huomasi, että presidentti oli haavoittunut ja ohjasi limusiinin läheiseen sairaalaan. Parr sanoi myöhemmin, että hän luuli katkaisseensa presidentin kylkiluun syöksyessään tämän kanssa autoon. Hän ymmärsi vasta sairaalassa, että presidenttiä oli ammuttu.

Presidentti Ronald Reaganin vaimo Nancy sanoi lauantaina, että Parr oli yksi hänen aidoista sankareistaan.

– Jos Jerry ei olisi huolehtinut Ronniesta maaliskuun 30. päivänä 1981, olisin varmasti menettänyt parhaan ystäväni ja kämppikseni salamurhaajan luoteihin, Nancy Reagan sanoi.

– Jerry ei ollut pelkästään yksi hienoimmista salaisen palvelun agenteista, jotka ovat palvelleet tätä maata, vaan myös yksi parhaimmista ihmisistä, jonka olen koskaan tuntenut.

Parr oli kuollessaan 85–vuotias. Hän kuoli sydämen vajaatoimintaan.

Lähteet: AFP