Viking Mariellan putkivuoto kasteli 50 hyttiä

Viking Mariellalla tapahtui poikkeuksellisen laaja putkivuoto, mikä ei aiheuttanut vaaraa tai turvallisuusriskiä. Tilanne merellä pysyi kapteenin ja henkilökunnan hallinnassa.

Kotimaa
Viking Linen alus Mariella Helsingin edustalla 1. syyskuuta 2015
Viking Linen alus Mariella Helsingin edustalla 1. syyskuuta 2015Aku Häyrynen / Lehtikuva

Viking Mariella saapuu aamulla aikataulun mukaisesti Helsinkiin, vaikka myöhään lauantai-iltana tapahtunut putkivuoto säikäytti matkustajat. Putkivuoto ei aiheuttanut missään vaiheessa vaaraa laivan liikkumiselle.

– Kapteenin mukaan vuoto tapahtui noin kello 22.30. Laivan keskiosassa tapahtunut vuoto kasteli noin 50 hyttiä. Vesivirta ei johtunut sprinklerijärjestelmän viasta, vaan kyseessä oli putkivuoto. Vielä ei ole selvillä, mistä vuoto johtuu, kertoo Viking Linen markkinointijohtaja Kaj Takolander.

Takolanderin mukaan henkilökuntaa kuivaa suurtehoimureilla lattioita. Matkustajat on sijoitettu läpimäristä hyteistä laivan kongressikannelle kahdeksanteen kerrokseen.

– Laiva on täynnä matkustajia, eikä meillä ollut tarjolla ylimääräisiä hyttejä, Takolander jatkaa.

Takolanderin mukaan matkustajia informoitiin koko ajan tapahtumien kulusta.

– Tällaisia vahinkoja ei tapahdu usein. Henkilökuntaa on koulutettu, ja erityyppisiä tilanteita on harjoiteltu, Takolander painottaa.

Takolander uskoo, että Viking Mariella saadaan kuntoon sunnuntain aikana ja laiva pääsee lähtemään Tukholmaan aikataulun mukaisesti.