Lähi-idän iskuissa naiset uhreina ja tekijöinä

Israelin ilmaiskussa kuoli raskaana ollut perheenäiti ja hänen pieni tyttärensä. Pian tämän jälkeen palestiinalainen nainen yritti itsemurhaiskua.

Ulkomaat
Palestiinalaisnainen kantoi Palestiinan lippua lähellä Gazan ja Israelin välistä rajaa 9. lokakuuta.
Palestiinalaisnainen kantoi Palestiinan lippua lähellä Gazan ja Israelin välistä rajaa 9. lokakuuta. Israelin ja Gazan rajalla on ollut rauhallisen jakson jälkeen levottomuuksia perjantaista lähtien. Mohammed Abed / EPA

Lähi-idässä väkivaltaisuudet ovat jälleen kiihtyneet Israelin ja palestiinalaisten välillä.

Eilen lauantaina Gazan alueelta ammuttiin ainakin yksi raketti Israelin puolelle. Israelin Iron dome -puolustusjärjestelmä tuhosi raketin, eikä se aiheuttanut vahinkoja.

Israelin ilmavoimat teki myöhemmin iskun Gazan pohjoisosaan. Israelin mukaan kohteena oli kaksi Hamas-järjestön rakettitehdasta.

Joitakin tunteja Israelin hyökkäyksen jälkeen Gazan viranomaiset kertoivat, että ilmaisku oli surmannut raskaana olleen naisen ja hänen 2-vuotiaan tyttärensä. Neljä muuta ihmistä oli saanut vammoja. Uhreja oli syntynyt, kun ilmaisku oli romahduttanut perheen talon, joka oli sijainnut Israelin ilmaiskumaalin lähellä.

Israelin ja Gazan rajalla on ollut rauhallisen jakson jälkeen levottomuuksia perjantaista lähtien. Levottomuuksissa oli ennen ilmaiskua kuollut yhdeksän palestiinalaista.

Israelilaisen Haaretz-lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Gazasta oli lauantaina yritetty ampua enemmänkin raketteja Israeliin.

Kostoyritys Länsirannalla?

Muutama tunti ilmaiskun jälkeen Länsirannalla sijaitsevalla Israelin tarkastuspisteellä tehtiin itsemurhaiskun yritys.

Israelilainen sotilas pysäytti "epäilyttävän ajoneuvon" Ma'ale Adumimin siirtokunnan lähellä. Kun sotilas lähestyi autoa, sitä ajanut palestiinalaisnainen huusi arabiaksi "Jumala on suuri" ja räjäytti auton.

Nainen selvisi itse hengissä, mutta sai vakavia vammoja. Sotilas sai lieviä vammoja.

Lähteet: AP, AFP, Yle