Hätämajoituksen lähellä oleva veistos huputettiin Heinolassa

Veistos oli huputettu Ku Klux Klanin tyylisesti, Hämeen poliisista kerrotaan. Etelä-Suomen Sanomien mukaan kyseessä oli ritarikenraali A. F. Airon muistomerkki.

Kotimaa

Heinolassa turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen lähistöllä oleva veistos huputettiin sunnuntaiyönä rasistisen Ku Klux Klan -liikkeen tyylisesti, sanoo ylikonstaapeli Antti Reijula Hämeen poliisista.

Reijulan mukaan valkoinen kaapu oli puettu veistoksen ylle viime yönä ja se on jo poistettu. Poliisilla ei ole tietoa tekijöistä, hän kertoo.

Reijula toteaa, että hätämajoitus sijaitsee Heinolan keskustassa ja sinne aletaan tuoda turvapaikanhakijoita "näinä päivinä", Suomen Setlementtiliiton (siirryt toiseen palveluun) mukaan sen Heinolan-hätämajoituskeskukseen saapuu sata turvapaikanhakijaa tänään sunnuntaina.

Huputuksesta kertoi sunnuntaina Etelä-Suomen Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan kyseessä oli ritarikenraali A. F. Airon muistomerkki.

Päijät-Hämeessä on tapahtunut vastaavaa aiemminkin – syyskuussa Lahdessa kaavutettiin jalkapalloilija Jari Litmasta esittävä veistos. Veistoksen kaavuttaneet nuoret ovat sittemmin ilmoittautuneet Lahden kaupungille ja kertoneet haluavansa hyvittää asian.