1. yle.fi
  2. Uutiset

Noituuteen liittyvät lasten pahoinpitelyt lisääntyneet Britanniassa

Tänä vuonna poliisin tietoon on tullut jo 60 noituuteen liittyvää lasten pahoinpitelyrikosta, kun koko viime vuonna niitä paljastui 46.

Ulkomaat

Britanniassa noituussyytöksiin ja manaukseen liittyvät lasten pahoinpitelyt ovat lisääntyneet, kertoo Suur-Lontoon poliisitoimi.

Lontoon poliisin erikoisyksikkö "Project Violet" sai käsiteltäväkseen 46 noituuteen liittyvää lasten pahoinpitelyjuttua vuonna 2014. Se on kaksikertainen määrä kuin vuotta aiemmin.

Erikoisyksikön mukaan kasvava trendi jatkuu, koska tänä vuonna tapauksia on ilmoitettu poliisille jo 60 kappaletta. Rikoskonstaapeli Terry Sharpen mukaan tapausten määrä on toistaiseksi edelleen pieni, mutta kasvu on huomattavaa.

Sharpen mukaan eräässä tapauksessa vanhemmat kutsuivat 9-vuotiasta poikaa "paholaislapseksi" ja heittivät hänet ulos kodista. Toisessa tapauksessa äiti uskoi poikansa olevan noita. Äiti yritti purra poikaa ja tukehduttaa hänet.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan puolet Britannian poliisilaitoksista ei merkkaa noituussyytöksiin liittyviä rikoksia. Siksi tapausten todellisesta lukumäärästä on vaikea saada tietoa.

Africans Unite Against Child Abuse -järjestön perustaja Debbie Ariyo kertoo BBC:lle, että kirkoilla on usein taloudellinen motiivi esittää syytöksiä noituudesta.

– Pastori sanoo, että kirkossa on tänään noita ja osoittaa lasta. Se on julkinen häpeä perheelle. Seuraava askel on manaus, jota ei tehdä ilmaiseksi. Kyseessä on rahastushuijaus, Ariyo kuvailee.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi