Väkivaltaisuudet jatkuvat Lähi-idässä

Uhreja vaatineet levottomuudet jatkuivat sunnuntaina. Väkivaltaisiksi muuttuneet mielenosoitukset Länsirannalla liittyivät Israelin lauantaiseen ilmaiskuun, jossa kuoli raskaana oleva nainen ja tytär. Neljää israelilaista puukotettiin erillisessä hyökkäyksessä bussiasemalle.

Ulkomaat
Palestiinalainen valokuvaaja haavoittui palestiinalaisten mielenosoittajien ja Israelin armeijan välisessä yhteenotossa Israelin ja Gazan kaistaleen rajalla 11. lokakuuta.
Palestiinalainen valokuvaaja haavoittui palestiinalaisten mielenosoittajien ja Israelin joukkojen välisessä yhteenotossa Israelin ja Gazan kaistaleen rajalla 11. lokakuuta.Mohammed Abed / AFP

Israelin joukot ampuivat palestiinalaisen teinin Länsirannalla ja neljä israelilaista haavoittui arabin tekemässä puukotushyökkäyksessä bussiasemalle Pohjois-Israelissa, kun levottomuudet Lähi-idässä yltyivät sunnuntaina Gazan ilmaiskujen jälkeen.

Palestiinalaislähteiden mukaan 36 palestiinalaista mielenosoittajaa loukkaantui sunnuntaina Länsirannalla yhteenotoissa Israelin joukkojen kanssa.

Israelin ilmavoimien lauantaisessa iskussa kuoli raskaana ollut perheenäiti ja hänen kaksivuotias tyttärensä. Isku oli vastaus Gazan alueelta Israelin puolelle ammuttuun rakettiin. Israelin mukaan kohteena olivat Hamas-järjestön rakettitehtaat.

Yhteenottojen taustalla kiista Temppelivuoresta

Tilanne alueella on kiristynyt. Viimeisen 12 päivän aikana neljä israelilaista ja 24 palestiinalaista on kuollut levottomuuksissa, joiden taustalla on kiista juutalaisten pääsystä Temppelivuorelle.

Juutalaisten pyhänä pitämällä Temppelivuorella sijaitsee myös muslimeille tärkeä al-Aksan moskeija.

Lähteet: AP, AFP, Reuters, Yle Uutiset