Pahkasian 40-vuotisnäyttely Kemin sarjakuvapäiville – myös esiintyjälista täydentyy

Kemin 34. sarjakuvapäivillä esitellään myös legendaarisen Pahkasika-lehden originaaleja. Lehden 40 vuoden historian kunniaksi on koottu 14 teosta, jotka on nähtävillä lauantaina Kemin Sauvo-talossa.

Kotimaa
Ruutu Peräsmies-sarjakuvasta
Peräsmies on Pahkasian tunnetuimpia klassikkohahmoja.Yle

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta Pahkasika-huumorilehden perustamisesta ja uusi Pahkasika-albumi ilmestyy ihan piakkoin. Sen kunniaksi Kemin sarjakuvapäivillä on esillä Pahkasika 40 vuotta –sarjakuvanäyttely joka nähtiin ensimmäisen kerran elokuussa Rööperin taidesalongissa Helsingissä.

Näyttelyssä on Pahkasian keskeisimpien sarjakuvantekijöiden originaalitöitä eri vuosikymmeniltä. Mukana ovat Timo Kokkila, Ari Koskela, Vesa Koskela, Timo Ronkainen, Heikki-Pekka Miettinen, Pauli Heikkilä, Jouko Nuora, Tapio Lehtimäki ja Reima Mäkinen. Luvassa on siis muun muassa Pahkeista, Miihkalia, Vanhoja herroja ja Peräsmiestä.

Pahkasika-näyttelyn 14 teosta ovat esillä Kemin sarjakuvanäyttelyn aulassa sarjakuvapäivien ajan. Koko sarjakuvanäyttelyyn on vapaa sisäänpääsy festarilauantaina.

Sarjakuvapäivien ohjelmisto täydentyy

Pahkasika-näyttelyn lisäksi Kemin sarjakuvapäivien ohjelmisto on täydentynyt uudella vieraalla. Vieraaksi saapuu myös elokuun lopulla Juuri-albumin julkaissut, joensuulainen sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja Sanna Hukkanen.

Sarjakuvapäivillä nähdään myös muun muassa Angry Birds -sarjakuvien päätoimittaja Jukka Heiskanen.

Sarjakuvakeskuksen albumista tulot Nenäpäivän hyväksi

Sarjakuvapäiville tulee myös Nenäpäivän virallinen punainen sohva joka kiertää lokakuun puolesta välistä alkaen eri tapahtumissa. Samalla myydään Kemin sarjakuvakeskuksen Kemi 10 -albumia jonka tuotot menevät lyhentämättömänä Nenäpäivän hyväksi.

Kemin 34. sarjakuvapäivät järjestetään lauantaina 17.10.2015 Kemin Sauvo-talossa osoitteessa Valtakatu 22.