Jyväskylä nousi yliopistorankingissa

Jyväskylän yliopisto paransi sijoitustaan yhdysvaltalaisessa yliopistorangkingissa. Ranking mittaa muun muassa tutkimuksen tunnettuutta sekä julkaisujen määrää.

Kuva: YLE / Sanna Pirkkalainen

Jyväskylän yliopisto on parantanut sijoitustaan yhdysvaltalaisella Best Global Universities (siirryt toiseen palveluun) -vertailussa. Jyväskylän yliopisto on maailmanlistalla sijalla 465 ja Euroopan listalla sijalla 202. Molemmissa kategorioissa sijoitus nousi.

Suomen yliopistoista lista rankkaa Jyväskylän yliopiston viidenneksi parhaaksi. Edellä ovat Helsingin yliopisto, Aalto -yliopisto, sekä Turun- ja Itä-Suomen yliopistot.

U.S. News & World Reportin julkaisema maailmanlaajuinen ranking mittaa muun muassa yliopistojen tutkimuksen tunnettuutta sekä julkaisujen ja viittausten määrää. Vertailun kärjestä löytyvät tutut Harvard, Massachusetts Institute of Technology ja University of California - Berkeley. Euroopan listaa vetävät Oxford, Cambridge ja Imperial College London.

Vertailussa oli mukana 750 yliopistoa.  Kansainvälinen vertailu julkaistiin nyt toista kertaa. Vertailun julkaissut U.S. News & World Report on laatinut 30 vuotta Yhdysvaltain kansallisia yliopistovertailuja.