Riitta Myller SDP:n suosion noususta: "Ihmiset seuraavat politiikkaa ja ymmärtävät"

Savo-Karjalan vaalipiirin joensuulainen SDP:n kansanedustaja Riitta Myller kiistää arviot, joiden mukaan hänen puolueensa hurja suosion kasvu olisi ansiotonta arvonnousua eli lähinnä vain protesti hallitusta ja etenkin perussuomalaisia kohtaan.

Riitta Myller
SDP:n joensuulainen kansanedustaja Riitta Myller uskoo, että kyllä kansa tietää, millaista politiikkaa hänen puolueensa tekee.
Riitta Myller.Yle

Ylen viimeisin puolueiden kannatuskysely iski lähes Valio-myrskyn voimalla maamme puoluekenttään.

SDP on noussut yli 18 prosentin kannatuksellaan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Puolueen suosio hyppäsi kuukaudessa lähes neljä prosenttiyksikköä ylöspäin.

SDP:n joensuulainen kansanedustaja Riitta Myller kiistää arviot siitä, että puolueen suosion nousu olisi ansiotonta arvonnousua. Julkisuudessa on moneen ääneen todettu, että demarit pomppasivat kakkosiksi vain siksi, että äänestäjät rankaisevat nyt ikäviä päätöksiä tekevää hallitusta ja etenkin perussuomalaisia.

Kyllä kansa tietää

Riitta Myller muistuttaa, että kyllä kansa tietää – ja ymmärtää.

– Kun sanotaan, että se (suosion kasvu) on ansiotonta arvonnousua, niin täytyy muistaa, että kyllähän ihmiset seuraavat politiikkaa ja ymmärtävät, mitkä puolueet tekevät minkäkinlaista politiikkaa.

Tämä on ihan toisenlaista politiikkaa kuin mitä sosiaalidemokraatit tekevät.

Riitta Myller

Esimerkiksi Myller poimii työelämän kysymykset ja ratkaisut, joita hallitus yksipuolisesti esittää työmarkkinoille olemalla elinkeinoelämän keskusjärjestön äänitorvena.

– Niin kyllä ihmiset ymmärtää sen, että tämä on ihan toisenlaista politiikkaa kuin mitä sosiaalidemokraatit tekevät. Ja tätä kautta ymmärretään se, että politiikalla on merkitystä ja puolueilla on eroja, Riitta Myller sanoo.

Vasemmalta ohi?

Myllerin mukaan SDP tarjoaa kansalle selkeän vaihtoehdon työelämän kiistellyissä kysymyksissä. Sosiaalidemokraatit haluavat, että mennään neuvotellen eteenpäin.

– Että saadaan aikaan työmarkkinoilla sellainen tilanne, että on pitkäkestoiset sopimukset ja pystytään suunnittelemaan pitkäjaksoisesti.

– Ja sen päälle rakennetaan sellaista vientiteollisuutta, joka pitkällä tähtäimellä tuo tuloja Suomelle, Myller kertoo.

Riitta Myllerin muistuttaa, että demarit eivät missään tapauksessa leikkaisi kaikkein pienituloisimmilta.

– Se vie kotimaista ostovoimaa ja tuo myös palvelualoille työttömyyttä.

_Riitta Myller (sd.) oli 12.10.2015 haastateltavana Savo-Karjalan kansanedustajatentissä. _