Perussuomalaisten Saarakkala perääntyy eroaikeistaan

Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala uhkasi erota perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, mikäli puolue ei järjestä yhteiskokousta, jossa päätettäisiin, voiko puolue jatkaa hallituksessa. Saarakkala on nyt sitä mieltä, ettei hänen olisi pitänyt tehdä niin rajua johtopäätöstä.

politiikka
Vesa-Matti Saarakkala
Vesa-Matti Saarakkala Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala kertoo perääntyvänsä aikeestaan erota perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, mikäli puolue ei järjestä yhteiskokousta hallitusjatkosta.

Saarakkala kertoo tiedotteessa saaneensa perjantain ulostulonsa jälkeen asiasta paljon palautetta, sekä toimintapaa puoltavaa että vastustavaa. Saarakkalan mukaan monet jälkimmäistä palautetta antaneista ovat pyytäneet, että hän harkitsisi asiaa uudelleen.

– Niinpä olen tullut siihen johtopäätökseen, että vedän ehtoni pois, eli toivon yhä edelleen, että monen perussuomalaisen vaatima yhteiskokous järjestettäisiin, mutta en halua asiasta arvovaltakysymystä, jollainen siitä selvästikin on nyt tullut.

Saarakkala katsoo nyt, ettei hänen olisi pitänyt tehdä niin rajua johtopäätöstä, mutta sanoo pitäneensä sitä tuolloin ainoana vaihtoehtona.

– Koin, ettei ole enää mitään muuta keinoa saada asioita eteenpäin tässä tilanteessa, jossa hallitus aikoo viedä eteenpäin suunnittelemansa leikkaukset suomalaisten etuuksiin ja palveluihin, mutta jossa samaan aikaan maahanmuutto on yhä hallitsematonta.

Alun perin yhteiskokousta puoleen hallitusjatkosta on vaatinut perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.