1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Petri Honkonen

Nettistudio: Keskustan Honkonen ja Pekkarinen uudistaisivat turvapaikanhaun

Yle Keski-Suomen Nettistudiossa Keskustan kansanedustajat Petri Honkonen ja Mauri Pekkarinen arvioivat muun muassa Perussuomalaisten kannatuksen romahduksen vaikutuksia ja tarkastelevat turvapaikanhaun ja kotouttamisen käytäntöjä.

Keskustan Petri Honkonen ja Mauri Pekkarinen Yle Keski-Suomen Nettistudiossa.
Yle Keski-Suomen Nettistudiossa vieraina Keskustan kansanedustajat Petri Honkonen ja Mauri Pekkarinen. Heitä isännöi Antti Seppälä.

Mauri Pekkarinen näkee, että käytäntöjä turvapaikanhakijoiden suuntaan olisi syytä kiristää.

– Rajalta pitää lähteä sellainen viesti, että ei tänne noin vain kävellä, että turvapaikka-arviointi on tiukka. Toisekseen, on tärkeää, että tämä nykyinen korvausjärjestelmä arvioidaan uusiksi. En ole varma, että järjestelmän pitäisi rakentua työmarkkinatuen pohjalle, vaan tänne tuleville voisi olla erillinen korvausmenettely, sanoo Pekkarinen sanoo.

Petri Honkonen suuntaa katsettaan myös tulevaan.

– Minulla on sellainen kenties vähän vanhanaikainen käsitys, että työ on perustavanlaatuinen asia kotoutumisessa. Pidän hyvin tärkeänä sitä, että kielitaito kehittyy riittävän hyväksi, jotta pääsee osaksi myös suomalaista työelämää. Se on ainoa todella hyvä ja tehokas keino kotoutua ja päästä yhteiskuntaan kiinni, Honkonen toteaa.