1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaupungin kauppaamat arvokiinteistöt kiinnostavat Tampereella – tarjousten jättöaikaa pidennettiin

Ostajaehdokkaat saavat kaksi viikkoa lisäaikaa jättää tarjouksensa kaupan olevista Tampereen Ylioppilastalosta ja Haapasen huvilasta. Kiinteistöt tulivat myyntiin syyskuun alussa.

Kotimaan uutiset
Tampereen ylioppilastalo
Tampereen Ylioppilastalo sijaitsee Kauppakadulla.Petri Aaltonen / Yle

Tampereen kaupunki pidentää myynnissä (siirryt toiseen palveluun) olevien arvokiinteistöjensä tarjousten jättöaikaa kahdella viikolla. Tarjoukset kaupan olevista Tampereen Ylioppilastalosta ja Haapasen huvilasta piti alun perin jättää kaupungille viimeistään tiistaina, 13. lokakuuta. Uusi takaraja tarjousten jättämiselle on 27. lokakuuta. Kiinteistöt tulivat myyntiin (siirryt toiseen palveluun) syyskuun alussa.

Tilapalvelupäällikkö Niko Suoniemi Tampereen tilakeskuksesta kertoo, että toive lisäajasta tuli ostajaehdokkailta.

– Asiakkaat ovat pyytäneet meitä toimittamaan lisätietoja esimerkiksi kiinteistöjen kuntoarvioista. He tahtovat ajan kanssa perehtyä näihin tietoihin. Myönsimme lisäajan, sillä useat asiakkaat toivoivat tätä, Suoniemi toteaa.

Hän ei vielä osaa kertoa, onko Yo-talosta ja Haapasen huvilasta jätetty tarjouksia.

– Ne kaikki käydään läpi sitten, kun tarjousten jättöaika päättyy.

Kumpikin kiinteistö houkutellut katsojia

Suoniemen mukaan molemmat kiinteistöt ovat vanhoja ja kunnoltaan haastavia. Vaikka vanhojen talojen uudet omistajat eivät välttämättä pääse helpolla, ovat molemmat kiinteistöt vetäneet ostajaehdokkaita puoleensa. Suoniemen mukaan katsojia on käynyt ”useita, mutta ei kymmeniä."

Kaupat kiinteistöistä tehdään tarjousten perusteella. Kaupunki joko hyväksyy tai hylkää tarjoukset.

– Olemme teettäneet arviot kohteista, ja meillä on niistä tietynlaiset tavoitehinnat. Jos tyydyttävä tarjous tulee, niin esitämme sen eteenpäin, Suoniemi sanoo.

Hänen mukaansa on vaikea arvioida, vaihtavatko rakennukset omistajaa tarjouskaupassa.

– Toivotaan, että kiinteistöt menevät kaupaksi, ja saamme niistä hyvät tarjoukset. Nämä ovat ainutlaatuisia kohteita.

Tampereen Ylioppilastalo on omalla tontillaan sijaitseva liike- ja toimistokiinteistö, joka sijaitsee Kauppakadulla Tampereen keskustassa. Yo-talo on tällä hetkellä vuokrattu Musiikkiteatteri Palatsille. Vanha ylioppilastalo rakennettiin vuonna 1901 ja peruskorjattiin osin vuonna 1997.

Haapasen huvila sijaitsee Pyynikinharjun kupeessa Palomäentiellä. 1928 rakennettu ja 2002 peruskorjattu huvila on tarjolla asuinkäyttöön.

Tamperelaiset tuntevat rakennuksen entisenä Nykytaiteen museona, joka suljettiin 1993. Myöhemmin rakennuksessa toimi yksityinen taidemuseo Willa Mac, joka sulki ovensa vuonna 2012.

Lue seuraavaksi