Nenäsohva tekee hyvää!

Punainen nenäsohva haastaa hämäläiset keksimään uusia tapoja kerätä rahaa kehitysmaiden lapsille.

sohvat
Nenäpäiväsohvaa tuodaan Hämeenlinnan pääkirjastoon
Ville Välimäki / Yle

Maanantaina Hämeenlinnan pääkirjastolle saapunut Nenäpäivän sohva kiertää halukkaiden käytössä kuukauden ajan. Kuka tahansa voi synnyttää Nenäsohvan ympärille uuden paikallisen Nenäperinteen tai liittää Nenäsohvan (siirryt toiseen palveluun) valmiin tapahtuman yhteyteen.

Sohva on aluksi mukana Hämeenlinnan kaupunginkirjaston viikonlopun hyväntekeväisyystapahtumassa (siirryt toiseen palveluun), jossa sohvalla voi ottaa selfiekuvia ja tehdä lahjoituksia.

Loppu on mukaan tulevien mielikuvituksen varassa, sanoo Nenäpäivä-koordinaattori, diakoni Timo Heikka.

– Sohva on levon tyyssija ja jokainen voi tehdä sohvalla hyvää, ken sen tuntee sydämessään oikeaksi asiaksi.

Sohva on menossa ainakin Hämeen ammattikorkeakoululle ensi viikolla ja saattaapa sohva vierailla kauppakeskus Goodmanin nenäpäivätapahtumassakin.

– Homma vielä muotoutuu tässä parin viikon sisällä, minne mennään. Kannattaa seurailla tiedotusta, minne sohva menee. Minulta voi kysyä, jos haluaa sohvan mukaan omaan tempaukseensa. Sähköpostia voi laittaa osoitteella timo.heikka@evl.fi (siirryt toiseen palveluun).

Lopuksi sohva huutokaupataan Nenäpäivän keräyksen hyväksi marraskuun puolivälissä. Suomea kiertää 18 nenänpunaista sohvaa eri alueiden tempauksissa.