Kolme miestä pelastui näiden koirien ansiosta

Lucas, Oido ja Urho ovat erityislaatuisia koiria. Ne ovat pelastaneet ihmishenkiä. Suomen poliisikoirayhdistys palkitsi sekä koirat että niiden ohjaajat korkeimmalla mahdollisella tunnustuksella.

Kotimaa
Poliisikoira Lucas
Poliisi

Kolme Hämeen poliisilaitoksen poliisikoiraa ohjaajineen on palkittu ihmishengen pelastamisesta.

Poliisikoira Lucas löysi maaliskuussa Hämeenlinnassa maastoon lähteneen nuoren miehen. Saksanpaimenkoira onnistui johdattamaan avun miehen luokse viime tipassa. Mies oli jo niin kylmettynyt, että hän kouristeli maassa eikä kyennyt liikkumaan tai puhumaan.

Heinäkuussa poliisikoira Urho löysi Hämeenlinnassa maastosta vanhemman, diabetesta sairastavan miehen. Poliisi arvioi tiedotteessaan, että ilman koiran tarkkaa nenää sairasta miestä ei olisi löydetty ajoissa vaikeakulkuisesta maastosta.

Lahdessa poliisikoira Oido löysi marjastamaan lähteneen vanhemman miehen elokuussa. Mies oli eksynyt metsään ja maannut siellä jo yhden yön. Elokuiset yöt olivat kylmiä, ja mies kärsi löytöhetkellä hypotermian oireista.

Suomen poliisikoirayhdistys on myöntänyt Lucakselle, Urholle ja Oidolle kunniaviirit. Viiri on koiranohjaajalle korkein mahdollinen tunnustus hänen ohjaamansa poliisikoiran kanssa tehdystä työstä ihmishengen pelastamiseksi olosuhteissa, joissa menehtyminen olisi ollut todennäköisin seuraamus ilman henkilön pikaista löytymistä.

Kunniaviirejä myönnetään vuosittain 5–10. Hämeen poliisikoiria on edellisen kerran palkittu viirillä vuosi sitten syyskuussa.