1. yle.fi
  2. Uutiset

Jättitehtaan peruskivi muurattiin: "Tehtaan näkymät ovat lupaavat"

Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordan uskoo, että tehdas valmistuu kahden vuoden päästä valoisiin näkymiin: pitkäkuituisen sellun markkina on tällä hetkellä hyvin tasapainossa. Juhlallista peruskiven muurausta Äänekoskella oli todistamassa lähes sata kutsuvierasta, joukossa oli päättäjien lisäksi myös hankkeen rahoittajia.

talous
Äänekosken biotuotetehtaan peruskivi on muurattu: muurausvuorossa rakennustyömaan pääluottamusmies Ari Harlamow, seuraavina vuoroaan odottavat EU komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen ja Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordan.
Ere Ek / Yle Keski-Suomi

Metsä Groupin pääjohtaja Kari Jordan hehkui tyytyväisyyttä torvimusiikin, kuohujuoman ja juhlapukuisten vieraiden keskellä Äänekosken uuden biotuotetehtaan rakennustyömaalla, kun tehtaan peruskivi muurattiin.

– Suomalainen teollinen pääoma on viime vuosina pienentynyt. Vientiteolisuus on se, mikä työllistää ja pitää valtakunnan kauppa- ja vaihtotaseen tasapainossa. Tällaisia päiviä toivoisi maahan lisää.

Uusi tehdas valmistuu kahden vuoden päästä, mutta milliaiseen markkinatilanteeseen, sitä on pääjohtajan mukaan vaikea arvioida.

– Tällä hetkellä pitkäkuituisen sellun kysyntä ja tarjonta on hyvin tasapainossa ja kaikille tonneille on käyttöä. Uskon, että tulevaisuudennäkymät ovat valoisat ja lupaavat, tämä on elinvoimaista, suomalaista liiketoimintaa.

Äänekoskelle valmistuva tehdasinvestointi on arvoltaan 1,2 miljardia euroa, ja se on Suomen metsäteollisuuden historian suurin.

Lue seuraavaksi