Helsingin siniset bussit vaihtavat omistajaa – väri säilyy entisellään

Helsingin katukuvaan vuosikymmeniä kuuluneet siniset bussit jatkavat kulkuaan oman värisinään. Bussien myynti Koiviston auto -konsernille ei vaikuta niiden ulkonäköön.

Kotimaa
Tietyö vaikeuttaa liikennettä Helsingin Hakaniemessä.
Bussikaupassa omistajaa vaihtaa 350 linja-autoa.Yle

Siniset bussit kuuluvat tulevaisuudessakin Helsingin katukuvaan. Bussiliikenteen myynti lahtelaiselle Koiviston auto -konserniin kuuluvalle Viikin linjalle ei vaikuta bussien väritykseen. Bussiyhtiön nimikin säilyy ennallaan.

– On sovittu, että kaupan yhteydessä Viikin linja muuttaa nimeään ja on vastedes Helsingin bussiliikenne, kertoo Koiviston auto -konsernin toimitusjohtaja Antti Norrlin.

Lahtelaisyhtiön oranssiraitaiset bussit hoitavat ennestään kaupunkiliikennettä Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa. Myös Porvoon liikenne kuuluu samaan yhtiöryppääseen.

Tappioita ja velkoja putsataan pois

Helsingin bussiliikenteen myynnin taustalla ovat yhtiön pitkään jatkuneet talousvaikeudet. Sen markkinaosuus on viime vuosina pudonnut vajaaseen neljännekseen pääkaupunkiseudun linjaliikenteestä.

Kaupan yhteydessä bussiliikenteen velkoja siivotaan. Tulevaisuudessa tarkoitus on tehdä muutoksia bussiyhtiön tukitoimintoihin.

Kaupassa 350 bussia vaihtaa omistajaa. Liki 900 työntekijää siirtyy uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Koiviston auton työntekijämäärä kasvaa yli 2 300 ja linja-autojen yli tuhanteen.

Lopullisen sanan kaupasta sanoo Helsingin kaupunginvaltuusto.