Harvinainen pontikan välitysrinki ja virolaisviinan välittäjä tuomiolla – myyjille vaaditaan ehdollista vankeutta

Syyttäjä vaatii harvinaisessa pontikanvälitysringissä myynnistä epäillylle nurmeslaiselle miehelle ehdollista vankeutta. Pontikan ostajille syyttäjä antaisi sakkorangaistukset. Samalla syyttäjä vaatii virolaisviinan myyjälle ja ostajille vankeus- ja sakkorangaistuksia.

Kotimaa
Pontikkapulloja.
Itä-Suomen poliisi

Syyttäjä vaatii laajamittaisesta alkoholinvälityksestä rangaistuksia yli 10 epäillylle tekijälle. Syyttäjän mukaan kaksi tekijöistä on tuomittava ehdolliseen vankeuteen ja muille on annettava sakkorangaistukset.

Kovinta tuomiota, vähintään kahdeksaa kuukautta ehdollista vankeutta, syyttäjä vaatii nurmeslaiselle miehelle, jonka epäillään syyllistyneen törkeään alkoholirikokseen myymällä pontikkaa.

Miehen epäillään myyneen vuosien 2013 - 2015 aikana yhteensä noin 250 litraa pontikkaa. Myyntituloja hän sai vajaat 5 000 euroa. Miestä syytetään myös petoksesta ja räjähderikoksesta.

Pontikan välitysrinki on poliisin mukaan nykyisin hyvin harvinainen tapaus. Itä-Suomen poliisista kerrotaan, että näin iso pontikkajuttua ei ole ollut tutkittavana vuosikausiin.

Myös virolaisviinan myynnistä vaaditaan tuomioita

Lyhyttä ehdollista vankeustuomiota syyttäjä vaatii puolestaan miehelle, jonka epäillään pitäneen hallussa ja myyneen Virosta tuotua viinaa ja olutta vuosina 2008 - 2015. miehen epäillään myyneen viinaa 176 puolen litran pulloa, josta hänelle on maksettu noin 1 800 euroa.

Miestä syytetään myös veropetoksesta, koska hänen epäillään laiminlyöneen verotusta varten säädetyn ilmoitusvalvollisuuden. Maahantuodusta, myydystä ja kulutetusta viinasta ja oluesta verotuloja on jäänyt maksamatta reilut 1 500 euroa ja noin 50 euroa juomapakkausveroa.

Lopuille syytetyille vaaditaan sakkorangaistuksia. Pontikan oston osalta rikosnimikkeenä on alkoholirikos, koska tapauksissa henkilöiden hallussa on ollut laittomasti valmistettua alkoholijuomaa. Virosta ostettun alkoholin edelleen ostajien kohdalla käytetty rikosnimike on laiton tuontitavaraan ryhtyminen.