1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Helsingiltä vihreää valoa basaarille – mallia esitetään Kööpenhaminasta

Helsingin tukkutori kuitenkin painottaa, että ennen basaarin avaamista sille tulisi tehdä markkinatutkimus ja liiketoimintasuunnitelma. Lisäksi basaari tulisi tukkutorin mielestä toteuttaa mieluummin yksityisin voimin.

Kotimaan uutiset
Makeisia ja jälkiruokia katukauppiaan kojussa torilla Damaskoksen basaarin kujilla.
Makeisia ja jälkiruokia katukauppiaan kojussa torilla Damaskoksen basaarin kujilla.Bassem Tellawi / AP Graphics Bank

Helsinkiin kaavailtu basaarialue on myötätuulessa. Helsingin tukkutori ehdottaa, että kiinteistövirasto etsisi baasarille tilat joko entisestä myymälärakennuksesta tai kauppakeskuksesta.

Tukkutori kuitenkin painottaa, että ennen basaarin avaamista sille tulisi tehdä markkinatutkimus ja liiketoimintasuunnitelma. Lisäksi basaari tulisi tukkutorin mielestä mieluummin toteuttaa yksityisin voimin, jolloin kaupunki toimisi lähinnä hankkeen taustavaikuttajana. Tällaista mallia on sovellettu tukkutorin mukaan esimerkiksi Kööpenhaminan kauppahallissa.

Kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies (kok) jätti syyskuussa kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että kaupunki toimii aloitteentekijänä basaarialueen perustamiseksi Helsinkiin. Koulumiehen mukaan basaarilla voitaisiin kannustaa heikoimmin työllistyviä väestöryhmiä yrittäjyyteen.

Lue seuraavaksi