1. yle.fi
  2. Uutiset

Koululaisten jalat lämpimiksi – somessa haastetaan kemiläiset kutomaan 2 000 villasukkaparia jouluksi

Kemiläinen Katja Nurkkala on haastanut kaupunkilaiset kutomaan kaikille kaupungin peruskoululaisille villasukat jouluksi. Tähän mennessä villasukkia on kudottu 350 paria, eikä Nurkkala epäile hetkeäkään, etteikö tavoite täyttyisi.

Kotimaan uutiset
Villasukkahaasteen sukkia Kemissä.
Risto Koskinen / Yle

Katja Nurkkala haastoi syyskuun alussa kemiläiset kutomaan villasukat jokaiselle peruskoululaiselle. Tavoitteena on saada ennen joululomia kasaan noin 2 000 paria villasukkia. Sukkapuikot ovatkin kilisseet kemiläisten käsissä tiuhaan tahtiin, sillä tähän mennessä villasukkia on kudottu 350 paria.

Nurkkala iloitsee, että kaupunkilaiset ovat muistaneet myös lankalahjoituksin.

– Jämäkerätkin käyvät, niitähän voi käyttää raitojen tekemiseen. Lahjoituksia on tullut yhdistyksiltä, yrityksiltä ja yksityisiltä ihmisiltä.

Kemiläisen Katja Nurkkalan villasukkahaasteen satoa.
Reilussa kuukaudessa sukkia on valmistunut jo aikamoinen kasa.Risto Koskinen / Yle

Nurkkala vinkkaa, että jos itsellä ei ole aikaa tai taitoja villasukkien tekemiseen, voi apuun pyytää vikkeläsormisia ystäviä.

– Minulle on moni ystävä sanonut, että kun he eivät osaa kutoa, niin he ovat hakeneet lankakerän kaupasta ja vieneet kaverille joka osaa.

Väriä ja raitaa saa olla

Villasukkia tarvitaan eri kokoisia ja värisiä. Pienimmät villasukat ovat kokoa 30 ja isoimmat sukat yläkouluikäisille venyvät jo kokoon 40. Kirjoneulomiseen ei tarvitse alkaa ihan tasapuolisuuden nimissä.

– Kudotaan perussukkaa, ettei lapsille tulee kinaa siitä, jos toinen sai sydänsukat ja toinen yksiväriset. Raitaa ja väriä saa olla, Nurkkala tarkentaa.

Valmiit villasukat voi käydä viemässä Pieneen lankapuotiin tai Punnitse ja Säästä -myymälään. Nurkkala arvioi, että aikaa on vielä joulukuun 12. päivään saakka, sitten sukkia aletaan jakaa kouluihin.

– En epäile, etteikö parituhatta sukkaa saataisi valmiiksi, Nurkkala toteaa itsevarmasti.

Lue seuraavaksi