Mies oli hukkua Nurmeksen satamassa – "Joka paikkaa ei turvalliseksi saada"

Nurmeksen sataman turvallisuutta tutkitaan. Jos lukittujen porttien takana laiturilta tippuu veteen, on sieltä erittäin vaikea päästä pois, Timo Taskinen sanoo. Taskinen oli hukkumaisillaan laiturin viereen, mutta avunhuudot kantautuivat nuorten poikien korviin, jotka kiskoivat Taskisen ylös hyisestä vedestä.

Nurmes
Nurmes Pieliseltä kuvattuna.
YLE / Mari Itkonen

Nurmeksen kaupunki aikoo tutkia satama-alueen turvallisuutta. Asia sai vettä myllyyn, kun nurmeslainen mies oli lähellä hukkumista satamalaiturin tuntumassa.

– Siellä ei ole minkäänlaista turvasysteemiä. Ei kahta avainta porttiin, ei köysiä tai pelastusrenkaita. Ei ole mitään mahdollisuutta päästä pois vedestä, jos jää aitojen taakse, Timo Taskinen sanoo.

Taskinen tippui veteen laiturilta ollessaan menossa veneeseensä. Hän olisi omien sanojensa mukaan hukkunut ilman vaimonsa ja kolmen pojan apua.

Paras konsti on pukea pelastusliivit päälle jo kuivalla maalla.

Reijo Kiiskinen

Kuntatekniikan mestari Reijo Kiiskinen kävi Taskisen kanssa tiistaina satamassa katsomassa, millaisia muutosmahdollisuuksia alueella on.

– Tutkin tätä asiaa. Joka paikkaa ei turvalliseksi saada. Paras konsti on pukea pelastusliivit päälle jo kuivalla maalla, Kiiskinen sanoo.

Mahdollisia turvallisuustoimenpiteitä voidaan tehdä tämän syksyn tai ensi kesän aikana.