Kolme käännyttämispäätöksen saanutta miestä karkasi Joutsenon säilöönottoyksiköstä – kaksi yhä karkuteillä

Entisen Konnunsuon vankilan tiloissa sijaitsevasta säilöönottoyksiköstä karkasi kolme miestä maanantai-iltana. Yksi miehistä saatiin kiinni muutama tunti paon jälkeen.

Kotimaa
Joutsenon säilöönottoyksikkö ennen asukkaita.
Yle

Kolme käännyttämispäätöksen saanutta miestä on karannut Joutsenon säilöönottoyksiköstä. Miehet karkasivat säilöönottoyksiköstä rikkomalla talon rakenteita maanantai-iltana.

Karanneet ovat pohjoisafrikkalaisia.

Yksi miehistä saatiin kiinni muutama tunti paon jälkeen Lappeenrannan Tirilästä. Poliisi jatkaa kahden muun miehen etsintöjä.

Poliisin mukaan miehet eivät ole vaarallisia.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun säilöönottoyksiköstä karkasi ihmisiä. Rikoskomisario Pekka Gavrilov Kaakkois-Suomen poliisista ei kerro tarkemmin, miten karkaaminen tapahtui.

Poliisi kaipaa vihjeitä

Kaakkois-Suomen poliisi pyytää miehet nähneitä ilmoittamaan havainnoistaan vihjenumeroon 050 447 9574 tai sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Toinen miehistä on 27-vuotias, noin 183 senttiä pitkä ja vartaloltaan normaali. Poliisin mukaan hänellä on hyvin paksut mustat kulmakarvat.

Vaatetuksena miehellä on musta villapipo, tummat lenkkitossut, musta paita, jonka edessä on ruskea Nike-logo, harmaavuorinen tumma takki ja Adidas-verkkarit, joissa on sivuilla vaaleat raidat.

Toinen miehistä on 28-vuotias ja vartaloltaan roteva. Hänellä on yllään siniset ulkoiluhousut, joiden lahkeissa pohkeen kohdalla on poikittainen heijastinraita sekä tumma untuvatakki, jonka alla on valkoinen verkkatakki. Verkkatakin hartiat ovat mustat ja hihoissa on pitkittäiset raidat.

Hänellä on jalassaan tummanvihreät Crocs-sandaalit.

Miehet puhuvat arabiaa ja vähän englantia. Todennäköisesti heillä ei ole rahaa käytössään.

Otsikkoa ja tekstiä korjattu 13.10.2015 kello 14.47: Kyseessä oli käännyttämispäätös, ei karkottamispäätös, kuten artikkelissa ensin mainittiin.