Nenäpäiväshow innosti oman Nenäkerhon perustamiseen maskulaiskoulussa

Pieni 120 oppilaan Seikelän alakoulu Maskusta on lähtenyt innokkaasti mukaan Nenäpäiväkeräykseen. Kouluun on perustettu Nenäpäiväkerho, jotta koulun nimi saadaan näkymään televisiolähetyksessä.

Nenäpäivä
Seikelän koulun Nenäpäiväkerholaisia
Tapasimme Seikelän koulun oppilaat ja koulunkäyntiohjaajan Nenäsohvalla ja samalla kuulemme, kuinka helppoa Nenäpäiväkeräykseen osallistuminen kouluissa on.

Maskun Seikelän koulussa on askarreltu koko syksy Nenäpäivän (siirryt toiseen palveluun) hyväksi Nenäpäiväkerhossa. Kerhon ideana on valmistaa itse leluja ja muita tuotteita myyntiin vieressä sijaitsevalle kirpputorille.

Tempaus on lähtenyt mukavasti käyntiin. Innostuksen lähteenä oli koulunkäynninohjaajien päähänpisto.

– Olemme ensimmäisen kerran saaneet kerhon pyörimään. Kotisohvalla on katsottu Nenäpäivälähetystä. Siellähän lukee ruudussa, kuinka paljon on lahjoitettu. Olisi mahtavaa, jos telkkarissa lukisi Seikelän koulu, Sari Salmi kertoo.

Salmi kollegoineen sai selville Nenäpäivän sivuilta, miten materiaalia hankitaan. Koulu sai lainaksi erillisen punaisen Nenäpäiväsohvan, johon voi kutsua erikoisvieraita. Syksyn tähtivieraana on Tepsin tähtijääkiekkoilija Petteri Nummelin, jolle lahjoitetaan yksi askarreltu nukke.

Koulunkäynninohjaaja Sari Salmi kertoo, että hyväntekeväisyys koulussa on yllättävän helppoa.

– Ensin pitää löytää joku kaveriksi tekemään, ja sitten tehdään suunnitelma ja värvätään lapset mukaan, Salmi sanoo.

Yle Turku on mukana Nenäpäivä-tempauksessa. Perjantaina 6. marraskuuta Turun kauppatorilla on Nenämarkkinat, jossa on myynnissä Yle Turun Radion kuuntelijoiden neulomia sukkia. Niitä voi toimittaa Turun Logomossa sijaitsevaan toimitukseen.