Venäjän mielestä hollantilaislautakunnan MH17-tutkinta on puolueellinen

Hollantilaisen turvallisuuslautakunnan tiistaina julkistetun loppuraportin mukaan malesialaiskoneen pudotti venäläisvalmisteinen BUK-ilmatorjuntaohjus. Lautakunta ei ota kantaa siihen, kuka ampui koneen alas. Sen mukaan ohjus kuitenkin ammuttiin alueelta, joka oli Venäjä-mielisten kapinallisten hallussa.

Ulkomaat
Sergei Rjabkov
Venäjän apulaisulkoministeri Sergei RjabkovEpa / Youssef Badawi

Venäjä pitää hollantilaisen turvallisuuslautakunnan tutkintaa Malaysian Airlinesin lentokoneen Itä-Ukrainassa tapahtuneesta turmasta puolueellisena.

Lautakunta julkisti tiistaina loppuraporttinsa, jonka mukaan kone ammuttiin alas venäläisvalmisteisella BUK-ilmatorjuntaohjuksella. Tutkijoiden mukaan ohjus laukaistiin alueelta, joka oli Ukrainan Venäjä-mielisten kapinallisten hallussa.

– On valitettavaa, että huolimatta Venäjän toistuvista ja pitkällisistä yrityksistä järjestää tutkinta kattavasti ja puolueettomasti... yritetään selvästi vetää puolueellisia johtopäätöksiä ja toteuttaa poliittisia määräyksiä, Venäjän apulaisulkoministeri Sergei Rjabkov sanoi venäläisten uutistoimistojen mukaan.

Lähteet: Reuters, Tass