1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Armeijayksiköt

Karjalan prikaatin harjoitusmäärät kasvaneet

Karjalan prikaatin koulutuspäällikkö everstiluutnantti Kimmo Lindberg kertoo, että harjoitusmäärissä on tänä vuonna palattu normaalitasolle säästövuosien jälkeen.

Armeijayksiköt
Tulenjohtaja ja viestimies tulenjohtoasemissa.
Petri Lassheikki / Yle

Karjalan prikaatin järjestämien harjoitusten määrä on kasvanut vuonna selvästi. Prikaatin järjestämissä kertausharjoituksissa käyvien reserviläisten määrä tulee kymmenkertaistumaan tänä vuonna aikaisempien vuosien tasosta muutamaan tuhanteen.

Valtakunnallisesti kertausharjoituksiin käsketään tänä vuonna yhteensä 18 000 reserviläistä, mikä on yli kolme kertaa enemmän kuin edellisinä vuosina.

Puoli vuotta palveleville varusmiehille sotaharjoitusvuorokausia kertyy 35 tänä vuonna. Viime vuonna niitä oli kymmenen vähemmän.

Harjoitusmäärissä palattu normaalitasolle

Karjalan prikaatin koulutuspäällikkö everstiluutnantti Kimmo Lindberg kertoo, että harjoitusmäärissä on tänä vuonna palattu normaalitasolle säästövuosien jälkeen. Harjoitusmäärissä oli kuoppa vuosina 2012–2014. Esimerkiksi viime vuonna Karjalan prikaatissa kävi kertaamassa vain noin 200 reserviläistä.

Lindeberg kertoo, että henkilöstön määrä ei ole juuri lisätty, vaikka harjoitusmäärä ovat kasvaneet. Sen sijaan henkilöstön painopistettä on siirretty koulutukseen.

Lindbergin mukaan ensi vuotta valmistellaan sen pohjalta, että esimerkiksi varusmiesten sotaharjoitusvuorokaudet säilyvät 35 vuorokaudessa.

Helsingin Sanomat kertoi viikonloppuna, että Puolustusvoimat joutuisi karsimaan toimintaansa rajusti vuosina 2016–2020.

Lue seuraavaksi