Räppäri Brädi puki ylleen metallimiehen haalarit: "Lama-ajan duunarin paineet oli helppo aistia"

Lahtelaisräppäri Brädi tekee elokuvadebyyttinsä parhaillaan kuvattavassa Apulanta-elokuvassa. Elokuvassa nähdään myös toinen tunnettu suomalaisräppäri.

Kotimaa
Brädi Apulanta-elokuvan kuvauksissa.
Lars Johnson

Räppärit Brädi ja Uniikki tekevät elokuvadebyyttinsä tekeillä olevassa Teit meistä kauniin -elokuvassa. Elokuva käsittelee heinolalaisbändi Apulannan alkuvuosia ja nousua yhdeksi maan suosituimmista rock-yhtyeistä.

Brädille eli lahtelaiselle Kari Härköselle elokuvarooli oli mieluisa yllätys.

– Dan "Uniikki" Tolppanen sanoi viikonlopun Ela-show'n kulisseissa, että minulle olisi pieni paikka duunarina. Viikonloppuna kuulin, ja tiistaina kuvattiin, hän kertoo.

Brädi näyttelee roolissa työntekijää teräsfirmassa, joka myydään lama-ajan paineissa. Rooli on pieni, mutta räppäri lausuu siinä kuitenkin repliikin.

– Lama-ajan duunarin paineet oli helppo aistia, hän sanoo.

Dan "Uniikki" Tolppanen sanoi viikonlopun Ela-show'n kulisseissa, että minulle olisi pieni paikka duunarina.

Brädi

Aiempaa kokemusta näyttelemisestä Brädillä on musiikkivideoista. Osallistuminen elokuvan tekemiseen synnytti kipinän tehdä vastaavia töitä jatkossakin.

– Tosi kiva oli nähdä elokuvantekoa lähempää. Ehkä Uniikin rooli tässä, sekä Mikael Gabrielin roolit Bodom-elokuvassa sekä Antti Jokisen uudessa Pahan kukat -leffassa avaa räppäreille slotteja leffoissa jatkossakin. Minua ainakin kiinnostaisi!

"Tosi hyvin on mennyt"

Teit meistä kauniin-elokuvan tuotantopäällikkö Julia Palmiola kertoo, että kuvaukset ovat sujuneet aikataulun mukaan. Lokakuun 24. päivänä on viimeinen kuvauspäivä.

Brädi Apulanta-elokuvan kuvauksissa.
Tältä elokuvan kulisseissa näyttää. Lars Johnson

Palmiolan mukaan Brädin vierailu elokuva-avustajana oli onnistunut kokemus, samoin Uniikin osuudesta hänellä on pelkkää hyvää sanottavaa.

Brädi osallistui kuvauksiin yhtenä päivänä, Uniikilla kuvauspäiviä on useita.

– Uniikkikin on sanonut, että hän on vieraillut myös paljon muiden musiikkivideoilla, mutta tämä on hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa. Tosi hyvin on mennyt, Palmiola sanoo.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.