Suomalaisten huippuartistien video yrittää kääntää autoilijoiden päät

Suojateillä toistuvasti sattuvat onnettomuudet ovat herättäneet myös taiteilijat. Joukko suomalaisia laulajia Jenni Vartiaisesta Robiniin haluaa vaikuttaa liikennekäyttäytymiseen tuoreella videolla.

Elastinen, Anna Puu, Robin, Jenni Vartiainen, Samu Haber ja Paula Vesala kampanjoivat lasten liikenneturvallisuuden puolesta. Kuva: Suojatie -kampanja.

Jokainen suojateillä kuollut lapsi on liikaa, muistuttaa suomalaisten huippuartistien tuore video. Kari Rydmanin koskettavasta, Niin kaunis on maa –kappaleesta tänään julkaistussa versiossa esiintyvät Jenni Vartiainen, Paula Vesala, Robin, Samu Haber, Anna Puu, sekä Elastinen.

Hyväntekeväisyystyönä syntyneellä videolla esiintyvät taiteilijat haluavat muistuttaa niin autoilijoita, vanhempia, kuin lapsiakin liikenneturvallisuuden tärkeydestä, etenkin suojateillä. Suojatie –kampanjan tarkoituksena ei ole kerätä rahaa, vaan vaikuttaa mahdollisimman monen ihmisen käyttäytymiseen liikenteessä. Videota ja tietoa kampanjasta voi jakaa #suojatie –nimellä Twitterissä.

Kari Rydman sävelsi ja sanoitti klassikkokappaleen vuonna 1976 suojatiellä kuolleen oppilaansa muistoksi.