Kotimajoitus pieksee usein hotellin jopa talvisessa pikkukaupungissa

Suomalaiskodeissa majoittuu nykyään runsaasti niin turisteja kuin työmatkalaisia eri puolilta maailmaa. Myös pienempien paikkakuntien yksityismajoituksille on kysyntää jo muutaman vuoden toimineessa nettipalvelussa.

Kotimaa
Kuvakaappaus Airbnb:n nettisivuilta
Kuvakaappaus Airbnb:n nettisivuilta

Airbnb-nettipalvelu on nopeasti kasvanut jopa suuremmaksi kuin maailman suurimmat hotelliketjut. Yksityiset ihmiset ympäri maailman antavat asuntonsa matkailijoille vuokralle nettisivuston kautta. Myös Suomessa löytyy satoja yksityisiä asuntoja ja huoneita matkailijoille.

Asuntonsa on antanut palvelun kautta vuokrattavaksi myös porilainen Arto Soinela.

– Ennakko-odotuksiin nähden on sujunut yllättävänkin hyvin. Tämä vaatii ehkä hieman enemmän vaivaa itseltä kuin ensin ajattelin. Jokaisen vierailijan jälkeen pitää asunto siivota ja liinavaatteet pyykätä, hän kertoo.

Soinela on ilmoittanut Airbnb-sivustolle Porin keskustassa olevan tavallisen kerrostalokaksionsa. Asunnossa on makuuhuone ja keittiö ilman erikoisempia mukavuuksia. Reissaajat ovat Soinelan mukaan tyytyväisiä ihan perusvarusteisiin eivätkä vaadi luksusta.

– Olen saanut tarjoamastani majoituksesta hyvää palautetta. Sehän on aina mukavaa. Tarkoitus on saada sitä jatkossakin, jotta asiakkaita piisaisi vastedeskin.

Pikkukaupungin suosio yllätti

Pori houkuttelee kesäisin paljon turisteja erilaisilla tapahtumilla, mutta kaupungin vetovoima kesän jälkeenkin on yllättänyt Arto Soinelan.

– Tämä oli oikeastaan kokeilu, sillä oletin että Porissa riittäisi matkailijoita vain kesäkaudeksi. Todella yllättävää, että esimerkiksi lokakuu on ihan viimeistä päivää myöden täyteen varattu.

Matkailijoita on ollut enimmäkseen Keski-Euroopasta, Saksasta ja Ranskasta. Myös suomalaiset kotimaanmatkaajat hyödyntävät kotimajoitusta. Soinelan kämpässä on yöpynyt sekä turisteja että työmatkalaisia.

– Pisimmältä tulleet vuokralaiset taitavat olla Malesiasta. Itse en ole vielä käyttänyt palvelua, mutta aivan varmasti etsin seuraavalle matkalleni majoituksen tätä kautta, Arto Soinela vakuuttaa.