1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ruotsin entistä pääministeriä Göran Perssonia syytetään kotirauhan rikkomisesta

Perssonin mailta kesämökkiä vuokraava mies väittää entisen pääministerin tirkistelleen makuuhuoneeseensa.

Ulkomaat
Göran Persson vuonna 2001.
Göran Persson vuonna 2001.Gerard Cerles / EPA

Ruotsin entinen pääministeri Göran Persson omistaa 340 hehtaarin maatilan Torpissa Södermanlandin läänissä. Hehtaareista huolimatta Perssonin ja hänen vuokralaistensa välille on syttynyt naapurisota, kertoo sanomalehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun).

Persson ja hänen vaimonsa Anitra Steen haluavat irtisanoa kesämökkiä maillaan vuokraavan avioparin vuokrasopimuksen. Mökki on ollut pariskunnan hallussa vuodesta 1981, ja siihen kuuluu muutaman tuhannen neliömetrin tontti. Persson osti tilan vuonna 2004 ja peri silloin vuokralaisensa.

Persson jätti Nyköpingin vuokralautakunnalle toukokuussa pyynnön vuokrasopimuksen irtisanomisesta. Hän perusteli pyyntöään sillä, että haluaa tuottaa naudanlihaa myytäväksi ja tarvitsee eläimille lisää laidunmaita.

Vuokralaiset ovat suivaantuneet Persssonin toimista.

– On hölynpölyä, että he tarvitsisivat lisää laidunmaata. He haluavat vain päästä käsiksi tonttiin, koska se sijaitsee kauniilla niemellä. En ole koskaan nähnyt heidän lehmiensä seisovan täällä himoitsemassa ruohomättäitämme, vuokralainen Kaj Possler sanoo Aftonbladetissa.

Possleria ärsyttää eniten se, että Persson on käynyt hänen mökillään ilman lupaa. Posslerin mukaan luvaton vierailu käy ilmi vuokralautakunnalle jätetyistä materiaalista.

– Minua raivostuttaa, että entinen pääministeri on seisonut makuuhuoneeni ulkopuolella ja katsonut sisään ja etsinyt sieltä vikoja.

Possler on nyt haastanut Perssonin oikeuteen kotirauhan rikkomisesta. Haastehakemuksen liitteenä on useita kuvia, joiden väitetään olevan Perssonin ja Steenin ottamia ja osoittavan, että he ovat käyneet Posslerin kesämökillä luvatta.

Perssonin vaimo Anitra Steen suhtautuu haastehakemukseen huvittuneesti ja nauraa asiasta kuullessaan.

– Minulla ei ole mitään kommentoitavaa, Steen sanoo Aftonbladetille.

Lue seuraavaksi