Sotkamon Jymy uudistuu tulevaisuudessa rajusti – "Asiat tehdään tulevaisuuden ehdoilla"

Viisi viimeistä miesten Superpesiksen mestaruutta voittanut Sotkamon Jymy uudistuu rajusti. Pelinjohtaja vaihtuu, ja ensi vuoden jälkeiselle ajalle on vasta kaksi pelaajasopimusta. Tavoite on kuitenkin olla jatkossakin sarjan huipulla.

urheilu
Sotkamon Jymyn Mikko Kuosmanen, Niilo Piiponniemi, Mikko Korhonen ja Niko Korhonen.
Jarmo Nuotio / Yle

Sotkamon Jymyn tiedotustilaisuudessa pohdittiin avoimesti tulevaisuutta. Jokasyksyistä odottelua pelaajien jatkosopimuksista ei tarvitse nyt käydä läpi, sillä tuleva kesä mennään mestaripaletilla, vaikka pelinjohtaja vaihtuu.

Sen jälkeen onkin tiedossa oikeastaan vain tavoite olla huipulla, toteaa Jymyn pelinjohtajaksi palaava Mikko Kuosmanen.

– Nyt kaikki asiat tehdään tulevaisuuden ehdoilla. Ensi kesän joukkue ja tavoite ovat koossa, sen jälkeen vain Niilo Piiponniemellä ja Niko Korhosella on sopimukset. Muutos tulee olemaan iso, mutta tavoite on selkeästi siinä, että Jymy on huipulla ja iskukykyinen.

Urheilutoimenjohtajan työstä paluun viuhkan varteen tekevä Kuosmanen korostaa, että nyt on saatava voimaa omaan juniorityöhön.

– Sotkamon Jymy halutaan pitää sellaisena, että pelaajisto saadaan kokoon oman juniorityön pohjalta. Siksi kaksi kautta Superpesisseuran pelinjohtajana ollut Mikko Korhonen siirtyy seuran valmennuspäälliköksi.

Tulevaisuuden runko odottaa jo senioripäiviä

Niilo Piiponniemen ja Niko Korhosen sopimukset ulottuvat aina syksyyn 2018 saakka. Pitkä jatkosopimus tuntuu Piiponniemestä hyvältä.

– Jymy pelaa huipulla joka tapauksessa jatkossakin, joten ei tätä sen puolesta tarvinnut pohtia.

Myöskään Niko Korhosta eivät vaivaa tulevaisuuden kysymysmerkit.

– Totta kai mielessä kävi, että olemme ainoat sopimuspelaajat ensi kauden jälkeen. Toisaalta tässähän jo valmistautuu siihen, että pian olemme joukkueessa niitä kokeneita, jotka pääsevät tukemaan nuorempia kohti huippua – samalla tavalla kuin nykyisetkin huiput tukevat meitä.