Ruokapalvelut vähenevät – S-market joutuu lopettamaan Reskalla

Osuuskauppa Härmeenmaa joutuu lopettamaan ruokakauppansa Hämeenlinnan ydinkeskustasta kävelykadulta. Hämeenmaa oli valmis investoimaan ruokakauppaansa, mutta myymälän vuokrasopimukselle ei annettu jatkoaikaa.

S-market
Kauppojen mainostelineitä kauppakeskuksen ulko-ovella.
Miki Wallenius / Yle

Hämeenlinnan ydinkeskustan ruokakauppapalvelut vähenevät entisestään. Kauppakeskus Linnan tiloissa toimiva S-market lopettaa toimintansa vuoden loppuun mennessä.

Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto myöntää, että vuokranantajien kanssa on käyty keskusteluja jo muutaman vuoden ajan S marketin jatkosta Linnassa, mutta asiat eivät ole edenneet.

– Meillä on olemassa hyvin lyhyt vuokrasopimus ja olemme koettaneet saada aikaan pitempää sopimusta, mutta toistaiseksi emme ole saaneet sitä, Vormisto kertoo.

Vuokrasopimuksen jatko oli Vormiston mukaan kiinni kauppakeskuksen yhdestä omistajasta eli luxenburgilaisesta sijoitusrahastosta.

S-market kaipaisi kunnostamista

Tilanne on harmittava, sillä Osuuskauppa Hämeenmaa olisi valmis kunnostamaan Linnassa toimivan markettinsa. Vormiston mukaan heikossa kunnossa oleva kauppaliike ja muun muassa sen kylmälaitteet vaatisivat ainakin puolen miljoonan euron investoinnin.

Ilman pitkää vuokrasopimusta meidän ei kannata lähteä investoimaan.

Olli Vormisto

– Mutta ilman pitkää vuokrasopimusta meidän ei kannata lähteä investoimaan.

Vormisto sanoo, että osuuskauppa Hämeenmaa neuvottelee kuitenkin edelleen kauppakeskus Linnan omistajien kanssa vuokrasopimuksesta.

– Me myös etsimme keskustasta uutta kauppapaikkaa.

Hämeenlinnan S-market Cityn henkilöstö sijoitetaan kaupungin muihin S-marketteihin. Osuuskauppa Hämeenmaalla on elintarvikeliikkeet kauppakeskus Goodmanin lisäksi myös Hätilässä ja Harvialantiellä.