Ainoa hakija, kymppitonnin palkka – Sodankylä sai uuden johtavan lääkärin

Sodankylän kunta saa uuden johtavan lääkärin. Virkaan on valittu lääketieteen lisensiaatti Asta Hiltunen. Hiltunen oli viran ainoa hakija. Hän saa kokonaispalkkaa 10 000 euroa kuukaudessa.

Kotimaa
Lääkärin työvälineitä
Yle

Kunnan haastattelutyöryhmä esitti palkaksi 12 000 euroa, mutta Sodankylän perusturvalautakunta piti summaa korkeana ja alensi sen 10 000 euroon. Kunnan perusturvajohtaja Harri Tiuraniemi sanoo, että hakija toivoi vielä tätä suurempaa palkkaa, mutta hän ei kerro summaa.

Tiuraniemen mukaan muissa Lapin kunnissa johtavat lääkärit saavat keskimäärin 8000 - 9000 euroa palkkaa. Sodankylän edellinen johtava lääkäri sai 12 000 euroa kuukaudessa.

– Se oli poikkeuksellinen summa koko Suomessa. Pienissä maaseutukunnissa lääkäreiden palkat tahtovat olla keskimääräistä suuremmat. Yleensä virkoihin voi olla vain yksi hakija, joten hänen neuvotteluasemansa on hyvä, Tiuraniemi muotoilee.

Sodankylän uusi johtava lääkäri asuu Rovaniemellä, mutta on tällä hetkellä töissä Joensuussa. Hiltunen on tuttu ainakin osalle sodankyläläisille, koska hän tehnyt 13 vuoden ajan radiologin konsultointeja Sodankylässä.

Lautakunta valitsi Hiltusen virkaan keskiviikkona. Hän ei ole vielä päättänyt, ottaako hän virkaa vastaan.

Edellinen johtava lääkäri Jukka Mattila siirtyi Lapin sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäriksi syyskun alusta.