Aseellisen marketryöstön kesken jättänyt mies jäi poliisin haaviin

Joensuun Reijolassa tapahtunut erikoinen ryöstöyritys näyttää selvinneen. Poliisi on saanut kiinni nuoren miehen, joka uhkasi heinäkuussa ryöstää kaupan aseella uhaten. Tekijä kuitenkin säikähti tilannetta ja poistui kaupasta.

Kotimaa

Aseellista ryöstöä Joensuun Reijolassa yrittänyt mies on saatu kiinni. Poliisi pääsi tekijän jäljille omien tutkimustensa kautta.

Mies yritti ryöstää heinäkuun alussa Reijolan K-marketin aseella uhaten. Nuori mies ilmeisesti kuitenkin säikähti itse tilannetta ja pakeni paikalta juosten.

Mies yritettiin löytää poliisikoiran avulla. Pakoreitiltä löytyi tekijän käyttämiä vaatteita.

– Vaatteet pystyttiin yhdistämään rikoksesta epäiltyyn henkilöön teknisen tutkinnan avulla, Itä-Suomen poliisi tiedottaa.

Poliisi otti tiistaina kiinni vuonna 1997 syntyneen nuoren miehen. Kontiolahdella asuva mies on kuulusteluissa myöntänyt syyllistyneensä rikokseen. Ryöstön yrityksen syyksi hän on kertonut velkaantumisensa.

– Esitutkinnassa on tullut ilmi, että tekijä olisi pyytänyt lähistöllä olleelta naishenkilöltä puhelinta lainaan myöhemmin samana iltana, poliisista viestitetään.

– Mikäli jollain henkilöllä on havaintoja Reijolassa kyseisenä iltana puhelinta lainaan pyytäneestä henkilöstä, häntä pyydetään ottamaan yhteyttä jutun tutkijaan puhelinnumeroon 029 545 5677 tai sähköpostilla jukka.jokinen(at)poliisi.fi tai poliisipäivystykseen.

Myös muista tapaukseen liittyvistä havainnoista voi edelleen ilmoittaa rikostutkijalle.