PISA:sta vastataan vastakin Jyväskylässä

Koulutuksen kansainvälisen PISA-tutkimuksen Suomen osuudesta vastataan jatkossakin Jyväskylässä. Tutkimusta koordinoi Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos.

PISA-tutkimus
Pulpetin päällä on Talouselämä-lappunen, jota oppilas täyttää.
Yle

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos ja Helsingin yliopisto ovat allekirjoittaneet sopimuksen PISA 2018 -tutkimuksen toteuttamisesta Suomessa. Päävastuu PISA:n toteuttamisesta on edelleen Jyväskylässä.

PISA-tutkimus tehdään vuonna 2018 seitsemännen kerran. Tutkimus tehdään kolmen vuoden välein, ja Koulutuksen tutkimuslaitos on vastannut siitä vuotta 2006 lukuun ottamatta alusta saakka.

PISA (Programme for Ínternational Student Assessment) on OECD:n tutkimusohjelma, joka tuottaa tietoa koulutuksen tilasta ja tuloksista kansainvälisessä vertailussa. Tutkimus, kuinka 15-vuotiaat nuoret hallitsevat tulevaisuuden kannalta keskeisiä avaintaitoja, millaiset tekijät vaikuttavat näihin taitoihin ja miten taidot kehittyvät ajan myötä.

Suomi on pärjännyt vertailussa alkuun erinomaisesti, mutta viimeisimmät tulokset ovat olleet heikompia. Seuraavat tulokset saadaan joulukuussa 2016, kun PISA 2015 -tutkimuksen tulokset julkistetaan.