Isä ja poika loivat yhdessä menestyvän rakennusliikkeen Raumalle

Rauman RS-Rakennus Oy on kyennyt lamasta huolimatta kasvattamaan vuosi vuodelta liiketoimintaansa. Perheyrityksen menestykseen on vaikuttanut myös isän ja pojan saumaton yhteistyö.

Kotimaa
Antti ja Risto Simula.
Jari Pelkonen / Yle

Risto Simula istuu pöydän ääressä poikaansa Anttia kehuen. Isä on selvästi ylpeä pojastaan, onhan takana on jo yli 15 vuotta menestyksekästä yhteistä yrittäjyyttä. Isä-Riston perustamasta rakennusyrityksestä siirtyi kolmannes hänen poikansa Antin hallintaan vuosituhannen vaihteessa, kun rakennusalalla oli vaikeaa.

– Pankissakin ihmeteltiin, että aioin ostaa 90-luvun lopulla rakennusliikkeestä osan, Antti Simula muistelee.

Loppu onkin raumalaista menestystarinaa parhaimmillaan. Tänä päivänä Rauman RS-Rakennus Oy pyörittää kuuden miljoonan liikevaihtoa ja työllistää 20 työntekijää suoraan ja toiset 20 alihankkijoiden kautta. Yrityksen liiketoiminta on kasvanut lamasta huolimatta vuosi vuodelta suuremmaksi.

Tänä vuonna yritys pokkasi Satakunnan ja Rauman himotut Vuoden yrittäjä-palkinnon.

Sukupolvilla omat ladut kuljettavana

Isän ja pojan yhteistyö on ollut saumatonta. Antti kiittää isäänsä annetusta vastuusta ja ohjeistaa muitakin perheyrityksiä samaan.

– Kyllä perheyrityksissä pitää sukupolvilla olla selkeät polut ja ladut kuljettavanaan. Siinä on monta yritystä tuhottu, kun lähdetään sorkkimaan toisten tekemisiä, Antti sanoo.

Oma elementtitehdas paransi asemaa

Antin ideasta lähti myös oman elementtitehtaan perustaminen viitisen vuotta sitten. Yritys päätyi tähän ratkaisuun, kun se ei saanut muilta tilaamiaan elementtejä ajoissa työmaille. Tällä liikkeellä yritys onnistui varmistamaan urakoidensa aikatauluja ja myös saamaan kilpailuetua muihin yrityksiin.

– On ollut hienoa nähdä, miten poika on kehittynyt ja on osaava. Se on isälle todella iso asia, kun on nähnyt, miten hienosti poika vie yritystä eteenpän, Risto Simula kehuu.

– Se kiihottaa kehittämään ja tekemään, kun on omaa rahaa kiinni yrityksessä. Kannettu vesi ei kaivossa pysy, Antti Simula sanoo.