Koe uusi yle.fi

SVT: Satoja alaikäisiä turvapaikanhakijoita on kadonnut majapaikoistaan Skånessa

Trelleborgin kuntaan on kolmen viime viikon aikana sijoitettu yli 1 700 yksin saapunutta alaikäistä turvapaikanhakijaa. SVT:n mukaan ainakin puolet on jatkanut matkaa turvapaikkaprosessin venyessä. Yli 400 on ilmoitettu poliisille kadonneeksi.

turvapaikanhakijat
SVT:n uutinen aiheesta.
SVT kertoo yli 400:n alaikäisen turvapaikanhakijan kadonneen.SVT / Yle Uutisgrafiikka

Satoja alaikäisiä turvapaikanhakijoita on kadonnut heille osoitetuista majapaikoista Etelä-Ruotsin Trelleborgissa, kertoo Ruotsin televisio SVT (siirryt toiseen palveluun).

Skånessa sijaitsevaan Trelleborgiin on kolmen viime viikon aikana sijoitettu yli 1 700 alaikäistä turvapaikanhakijaa, SVT kertoo. Trelleborg on yksin saapuville alaikäisille niin kutsuttu saapumiskunta. Tarkoituksena on, että he odottaisivat siellä kutsua maahanmuuttoviranomaisten rekisteröitäväksi ja prosessin edetessä heidät siirrettäisiin muualle.

Kun turvapaikkaprosessi on venyy, monet lähtevät. SVT:n mukaan vähintään puolet viime viikkoina saapuneista lapsista ja nuorista on jättänyt asuntonsa ja jatkanut matkaa. Poliisille on tähän mennessä ilmoitettu yli 400 alaikäisen kadonneen.

SVT:n mukaan Trelleborgin kaduilla harhailee useita yksin saapuneiden lasten ryhmiä, ja moni toimittajan tapaamista alaikäisistä kertoo haluavansa hakea turvapaikkaa Norjasta.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Sähkökatkot

Sähkökatko lamautti maailman vilkkaimman lentokentän

Kotietsintä

Päätoimittajat hämmästelevät Viestikoekeskuksen tietovuotoon liittyvää kotietsintää: "Raju käänne, syytä olla huolissaan"

Lähdesuoja

Sanoman hallitus pyysi HS:ltä selvitystä tiedustelu-uutisoinnista

Lähdesuoja

HS: Poliisi teki kotietsinnän Viestikoekeskuksesta kirjoittaneen toimittajan kotiin